Prefectul Sinescu: 113.000 de suceveni vor beneficia de ajutoarele de la UE


Intră acum și în grupul de

Florin Sinescu, prefectul judetului Suceava:

„In judetul Suceava au fost caderi de zapada importante si vant. Am iesit din Codul Galben in judet si avem 26 cm de zapada la Fundu Moldovei. Interventia realizata in aceste zile a fost cu 26 de utilaje si 343 tone de material antiderapant. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Au fost doar doua TIR-uri cu probleme tehnice, dar nu au fost victime. Mai avem 4 posturi de transformare energie care nu sunt refacute.

Judetul Suceava are 113.000 persoane care figureaza pe listele cu cei care vor beneficia de ajutoare de la UE.

 Va exista si posibilitatea realizarii de liste suplimentare care apoi sa fie aprobate si oamenii sa primeasca ajutoarele. In 45 de zile pachetele vor trebui sa ajunga la primariile din judet. Distributia efectiva va debuta pe 12 decembrie pentru 23 de UAT-uri. Dupa 16 decembrie, vor urma si celelalte unitati administrative.

Am avut o sedinta cu primarii pentru aceasta distributie si se va primi cam cu 20% mai mult decat e trecut in listele initiale.

Am discutat cu primarii despre rectificarea bugetului de stat si s-a stabilit un calendar prin care sumele prinse sa ajunga la persoanele indreptatite si in cel mai scurt timp sa se poata face sedintele de CL de rectifcare a bugetelor locale si pe 15 decembrie sa transmita documentele si sumele sa ajunga la persoanele vizate.

Judetul Suceava a primit 57.913 mii lei din TVA. Toti profesorii vor primi salariile la timp si in cuantumul prevazut de lege.

Mai e nevoie de 7 miloane de lei pentru plata hotararilor judecatoresti pentru profesori pentru a inchide toate platile.

S-a facut o solicitare de majorare de plafon pentru UAT-uri astfel incat sa fie crescut ca sa fie asigurate sumele pentru plata aparatului propriu pentru UAT-uri, dar si pentru CJ. Salariile vor fi astfel date la timp si nu vor fi probleme financiare.”


Intră acum și în grupul de