Seful UPU Suceava: Am ajuns ca in 24 de ore sa avem 250 de prezentari


Intră acum și în grupul de

Şeful UPU Suceava, Liviu Cîrlan, şi şeful Secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean Suceava, Cristian Irimie, susţin o conferinţă de presă la sediul PDL.

Cristian Irimie:

„Vrem să lămurim nişte lucruri în ce priveşte sistemul de sănătate din Suceava, proiectele pe care le care  Spitalul Judeţean Suceava.”

liviu carlan

Liviu Cîrlan:

„La UPU s-a ajuns, actualmente, sa avem un număr de prezentari foarte ridicat, aproximativ 87.047 pacienti în decursul anului trecut. Compartiv cu anul 2002, cand au fost 56.000 de pacienti. E o crestere semnificativa si o complexitate a cazurilor mult mai mare. E singura UPU din judet si ne obliga, impreuna cu managerii spitalului, sa abordam extinderea.

Am mers impreuna cu managerul si o echipa de arhitecti la Targu Mures pentru ca e o emblema a UPU. Acolo e cea mai moderna UPU din tara si poate fi exemplu. Am vazut conditiile  si am discutat cu seful de acolo. Ne-au prezentat proiectul lor si am aplicat practic pentru Suceava, la conditiile noastre si suprafata ce poate fi extinsa.

Am ajuns acum ca in 24 de ore sa fie peste 250 de prezentari, cu varf in zilele de luni si marti. Sambata si duminica sunt mai putine, spre 230.

Dupa realizarea extinderii, am prevazut un spatiu special destinat radiologiei imagistice unde va fi un computer tomograf, speram si de inalta performanta, care ne-ar ajuta foarte mult in preluarea si efectuarea imediata a examinarii. Tomograful actual e la o distanta de 80 de metri. S-ar castiga mult timp si ar fi mai in regula sa avem computerul la UPU. Se doreste si achizitionarea un aparat de radiologie digitala cu imagine care sa fie transmisa online pe sectie.

Sunt consilier independent. Am avut intotdeauna o relatie de prietenie cu cei din PDL. Am plecat pentru ca asa am considerat eu. Cred ca cel mai bine mi se potriveste independent. Pentru UPU e nevoie de finantare si de majoritate in CL ca sa primim fonduri. E nevoie de sustinere din partea tuturor. Sunt convins ca dl Bradatan va sustine acest proiect. Eu am o relatie de prietenie. Am ramas colegi si nu poti ca si independent sa nu discuti cu oamenii.”

 


Intră acum și în grupul de