Un bătrân din Mălini diagnosticat cu botulism în stare gravă la Terapie Intensivă. DSP caută ser antibotulinic


Intră acum și în grupul de

Un bătrân în vârstă de 71 de ani, din Mălini, se află în stare gravă la Spitalul Județean „Sf. Ioan cel Nou”, după ce medicii l-au diagnosticat cu „botulism”.

Bărbatul a fost internat inițial la Spitalul municipal Fălticeni, iar de acolo a ajuns în stare gravă la Spitalul Județean Suceava, fiind internat la Terapie Intensivă.

 

Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, bărbatul se simte rău de o săptămână, după ce a consumat macrou marinat și cârnați preparați în casă, înainte de Crăciun, ținuți într-un borcan cu untură.

spital suceava

Zorescu a precizat că situația în care se află pacientul este una deosebit de gravă din cauza faptului că serul antibotulinic, cel care ar putea să salveze viața pacientului, nu se găsește deloc în România și nici în țările învecinate.

„Marea problemă la nivel național este lipsa serului antibotulinic, singurul medicament care poate salva viața bolnavului”, a spus Zorescu.

Directorul adjunct al DSP Suceava a arătat că tratamentul de care beneficiază în prezent bătrânul nu asigură un pronostic foarte bun, fiind doar pentru susținerea funcțiilor vitale. Așa cum a spus Cătălina Zorescu, boala este una extrem de gravă, nervii cranieni ai pacientului fiind paralizați.

Cu această ocazie, Zorescu a ținut să facă un apel la populație să aibă grijă la modul de sterilizare și păstrare a alimentelor preparate în casă, amintind de ultimul caz tragic de botulism din județul Suceava, înregistrat în 2014, când un bărbat din Liteni a murit după ce a consumat o conservă de pește.


Intră acum și în grupul de