Lungu: „Trebuie să vedem dacă e legal să participe Primăria cu două societăţi la licitaţie, deşi una e în insolvenţă”


Intră acum și în grupul de

Licitaţia pentru desemnarea operatorului care va asigura transportul şi distribuţia agentului termic se află în derulare în municipiul Suceava, a declarat, miercuri, primarul Ion Lungu, care a amintit că cele două oferte depuse la prima etapă sunt cea a Termica SA, societatea a CL Suceava, aflată în insolvenţă şi la care se aşteaptă o decizie a instanţei privind cererea de faliment şi cea a firmei Thermonet SRL Suceava.

Potrivit legislaţiei, pentru a putea fi validată licitaţia, este nevoie de minim trei oferte, iar în acest caz se organizează o a doua etapă, cel mai probabil în data de 20 mai.

Şeful administraţiei publice locale a arătat, într-o conferinţă de presă, că în condiţiile în care se aşteaptă o decizie a instanţei privind falimentul Termica SA, Consiliul Local a decis luna trecută înfiinţare unei noi firme care să fie licenţiată în transport şi distribuţia energiei termice cu care să participe la această licitaţie în etapa a doua.

ion lungu (5)

Lungu a explicat că termenul la care se aşteaptă decizia instanţei privind declanşarea falimentului a fost stabilit pentru 19 mai, iar în această situaţie, ar trebui ca la licitaţia pentru desemnarea operatorului să fie depusă oferta noii societăţi a Consiliului Local, Transagent, care se află în procedură de a primi licenţă temporară pentru a presta acest serviciu.

El a mai spus că ar trebui ca Transagent să participe la această licitaţie, dar nu ştie dacă va fi depusă şi oferta Termica pentru că aceasta este condusă acum de administratorii judiciari.

„Trebuie să vedem dacă e legal să participe Primăria cu două societăţi la licitaţie, deşi una e în insolvenţă. Voi merge la ANRSC să vedem dacă e legal, dacă e o problemă de legalitate sau una morală”, a spus primarul.

Licitaţia pentru transportul şi distribuţia agentului termic se organizează pe o procedură specială, care prevede că dacă la primul termen nu se prezintă trei oferte eligibile procedura se reia în maximum 60 de zile, iar dacă nici la cel de-al doilea termen nu se înregistrează trei oferte eligibile, există posibilitatea adjudecării prin negociere directă cu o firmă care a depus ofertă la unul din primele două termene.


Intră acum și în grupul de