Poliţia şi-a făcut treaba. În cele două zile de pelerinaj la Sucevea nu au fost sesizate fapte antisociale


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au fost la datorie și au asigurat ordinea și liniștea publică în cele două zile de pelerinaj la moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Cu toate că afluxul de persoane a fost unul foarte ridicat, polițiștii suceveni nu au fost sesizați cu privire la fapte antisociale.

politie manastire (2)

Potrivit Poliției Județene, în zilele de 23 și 24 iunie poliţiştii au acţionat cu efective sporite pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri au acţionat pe principalele artere din municipiul Suceava pentru asigurarea fluidizării traficului dar şi pentru organizarea activităţilor specifice asociate evenimentului cultural – religios.

„Peste 60 de poliţişti au fost mobilizaţi în permanenţă în teren pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Au acţionat 26 poliţişti rutieri din cadrul Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Suceava şi din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, 20 de poliţişti de ordine publică, poliţişti din cadrul Structurilor de investigare a criminalităţii economice şi poliţişti judiciarişti, precum şi grupele de intervenţie rapidă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava. În această perioadă au acţionat în permanenţă atât poliţişti în uniformă, cât şi poliţişti în civil în zonele aglomerate pentru prevenirea faptelor antisociale”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

politie manastire (3)

Sursa citată a mai arătat că peste 1.000 de materiale preventive au fost înmânate cetăţenilor şi pelerinilor în zona Mănăstirii Sfântul Ioan, în parcul central din municipiul Suceava sau în zona de expoziţie şi de comercializare a produselor tradiţionale din faţa Casei de Cultură.

Pliantele şi scrisorile de informare au promovat recomandări pe linia prevenirii infracţiunilor de furt din genţi şi buzunare, prevenirii înşelăciunilor, dar şi pentru prevenirea faptelor de tâlhărie. Din fericire cetăţenii şi-au însuşit recomandările şi sfaturile poliţiştilor, nefiind sesizate asemenea fapte”, se menționează în comunicatul Poliției Județene.

Totodată, în zilele de 23 și 24 iunie nu s-au înregistrat evenimente rutiere soldate cu victime.


Intră acum și în grupul de