Ministerul Administratiei si Internelor incepe la Suceava Operatiunea gaterul


Intră acum și în grupul de

Astfel, o super structura interministeriala din care fac parte, printre altii, politisti, procurori sau comisari ai Garzii Financiare si de Mediu va verifica autorizatiile tuturor gaterelor din tara si modul in care acestea functioneaza, urmand ca, ulterior, sa se propuna si modificari de lege in domeniu. Decizia a fost luata in prima sedinta a Comandamentului interministerial insarcinat cu verificarea gaterelor si instalatiilor de debitat lemn, condusa de ministrul Vasile Blaga.

Comandamentul va verifica autorizatiile de functionare si de construire ale gaterelor si instalatiilor de debitare aflate in proprietatea firmelor si persoanelor fizice din toata tara, modul in care au fost eliberate autorizatiile de functionare pentru acestea si masura in care sunt respectate conditiile puse de autoritati la eliberarea documentelor. In plus, seful Comandamentului vrea sa stie provenienta si destinatia cherestelei prelucrate de toate aceste gatere.

Comandamentul va realiza un inventar al gaterelor din judetele Bacau, Vrancea, Suceava si Neamt – aflate pe lista celor mai afectate de inundatiile din ultima perioada, urmand ca pana in 28 iulie sa fie cunoscuta cu exactitate situatia la nivel national. Controalele in teren vor incepe luni, atunci cand ministerele reprezentate in Comandament vor trimite echipe de control, insotite de politie si procurori, care vor verifica instalatiile si ii vor sanctiona pe cei care le detin ilegal.


Intră acum și în grupul de