Flăcările au făcut prăpăd în gospodăria unei femei din Pătrăuţi

Gospodăria unei femei din comuna suceveană Pătrăuţi a fost distrusă de un incendiu de proporţii, izbucnit cel mai probabil de la un scurtcircuit produs la un conductor electric cu defecţiuni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Pătrăuţi, au intervenit joi, la prânz, cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodăria  unei femei din comuna Pătrăuţi.

incendiu pompieri (6)

La sosirea echipajelor, ardeau violent anexele gospodăreşti, construcţii corp comun, majoritatea din lemn, existând pericolul de propagare la casa de locuit.

” Au ars şura, adăpostul de animale, două magazii şi bucătăria de vară pe o suprafaţă totală de aproximativ 75 de metri pătraţi. Au mai ars documente personale, bunuri de uz casnic, electrocasnice, circa 2,5 tone de grâu, 3 tone de porumb şi alte bunuri. Flăcările au degradat aproximativ 6 metri pătraţi din acoperişul casei, ferestre şi uşi din PVC. În incendiu au pierit 20 de păsări şi doi porci”, a arătat Găleată, precizând că incendiul anunţat la ora 12:50 a fost lichidat la ora 15:20.

Pompierii au salvat locuinţa proprietarei, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.