Amenzi de peste 450.000 de lei şi 63 de permise de conducere reţinute la Suceava, în şapte zile de controale, în cadrul acţiunii „Blocada”

Poliţiştii suceveni au aplicat amenzi în valoare de peste 450.000 de lei şi au reţinut 63 de permise de conducere în şapte zile de controale efectuate pe drumurile judeţului, în cadrul acţiunii „Blocada”.

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

radar TruCAM (89)

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în perioada 30 iulie – 05 august 2015,  acţiunea ,,Blocada” a fost desfăşurată de 670 de poliţişti din structurile de  poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi,  arme, explozivi, substanţe periculoase dar şi  din alte structuri de poliţie.

Au fost desfăşurate 80 de acţiuni şi controale fiind constatate 46 de infracţiuni, cele mai multe – 21 , fiind de natură judiciară. Alte 10 infracţiuni au fost constatate la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 4 la regimul armelor şi muniţiilor şi 11 alte infracţiuni.

De remarcat că 14 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie. De asemenea, au fost confiscate 3 arme letale şi neletale şi 180 elemente de muniţie.

Au fost organizate 74 de filtre rutiere şi au fost aplicate 1248 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 450.194 lei. 86 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată, 21 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată, iar 204 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative. Alte 937 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe  – 401 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea au fost reţinute 63 permise de conducere şi au fost retrase 20 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost confiscate şi bunuri în valoare de peste 61.000 lei.