Aurel Olărean a mers cu avocatul în audienţă la prefectul Constantin Harasim cu care a discutat despre suspendarea sa din funcţia de primar


Intră acum și în grupul de

Primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, s-a întâlnit, în cursul zilei de marţi, cu prefectul de Suceava Constantin Harasim cu care a discutat problema suspendării sale din funcţie.

Prefectul Harasim a fost cel care a dispus, în 25 iunie, suspendarea din funcţie a primarului Aurel Olărean pentru că asupra sa instanţa a luat măsura controlului judiciar şi i s-au impus anumite restricţii deşi în lege se prevede că prefectul suspendă din funcţie un primar dacă acesta este arestat preventiv.

În baza prevederilor legale, Olărean a fost suspendat din funcţie de prefectul de la acea dată, Florin Sinescu în luna septembrie a anului trecut, iar măsura era menţinută pe perioada în care primarul din Rădăuţi s-a aflat în stare de arest preventiv şi în arest la domiciliu, situaţie care s-a schimbat în 18 iunie atunci când Curtea de Apel Cluj a dispus ca Olărean să fie judecat în libertate, sub control judiciar.

Olarean Aurel

În aceste condiţii, prefectul Constantin Harasim a emis un nou ordin prin care a prelungit măsura suspendării din funcţie a primarului.

El susţinea că primarul nu ar putea să-şi îndeplinească mandatul întrucât acesta are interdicţia de a se apropria sau să comunice direct sau indirect cu personalul angajat al Primăriei municipiului Rădăuţi şi nici cu foştii membri ai Consiliului local al municipiului Rădăuţi.

Aurel Olărean a cerut prefectului de Suceava, Constantin Harasim, o audienţă în care să fie clarificate aceste aspecte.

La întâlnire au participat angajaţi ai Prefecturii şi avocatul lui Olărean.

Prefectul i-a prezentat situaţia juridică aşa cum o vede el şi i-a spus că a luat măsura suspendării în condiţiile în care primarul nu ar putea să-şi îndeplinească atribuţiile fără să încalce măsurile stabilite de instanţă prin controlul judiciar.

Măsura suspendării din funcţia de primar în cazul lui Olărean ar putea înceta dacă instanţa clujeană ar dispune ridicarea măsurii controlului judiciar luată pentru 60 de zile, termen care expiră în 18 august.

În lipsa primarului şi a Consiliului Local, activitatea municipiului Rădăuţi este aproape blocată şi nu se pot aloca nici fondurile prevăzute în rectificarea bugetară, dar nu se pot emite autorizaţii de construire sau alte documente care trebuie să fie semnate de primar.


Intră acum și în grupul de