Cercetător de renume mondial, universitarul sucevean Dorel Cernomazu s-a stins din viaţă


Intră acum și în grupul de

Unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori din România, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani, în noaptea dintre vineri spre sâmbătă, la Roman.

Dorel Cernomazu

Inventator de mare inspirație, cercetator de renume, dascal îndrăgit, creator de școală și coleg deosebit, universitarul originar din comuna Zorleni, judeţul Vaslui, era titular la catedra Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul USV.

Potrivit reprezentanților Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu a fost unul dintre cei mai cunoscuţi inventatori din România, câștigător a numeroase premii și medalii la târgurile de inventică, printre care Marele Premiu Euroinvent 2013, Ordinul DaVinci pentru inventică și titlul „Inventator de elită”, clasa I, acordat de Comisia de Inventică a Academiei Române.

„Dl. Profesor Universitar Dr. Ing. Dorel Cernomazu, cadru didactic al Departamentului de Electrotehnică din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, a realizat în cei 40 de ani de activitate peste 380 de invenții în domeniile transformatoarelor electrice, micromotoarelor neconvenţionale şi energetică solară, invenții brevetate sau aflate acum în curs de cercetare a brevetabilității, va rămâne mereu in inima cunoscuților ca un om de mare caracter, ca un coleg și mentor desăvârșit”, a anunțat conducerea Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul USV.

 


Intră acum și în grupul de