Căruțașii implicați în 42 de accidente de circulaţie în judeţul Suceava, de la începutul anului

De la începutul acestui an, la nivelul judeţului Suceava, au fost înregistrate 42 de accidente în care au fost implicaţi conducătorii de vehicule cu tracţiune animală.

Potrivit unei statistici a Poliției Județene, în 41 de cazuri căruțașii s-au făcut vinovați de producerea evenimentelor rutiere.

În urma accidentelor rutiere cu implicarea căruțașilor, trei persoane au decedat, 15 au fost rănite grav, iar alte 35 de persoane au fost rănite uşor.

actiune carutasi 1

„În majoritatea cazurilor căruţaşii nu erau echipaţi corespunzător, vehiculele cu tracţiune animală nu prezentau elemente reflectorizante de semnalizare, iar conducătorii vehiculelor erau sub influenţa băuturilor alcoolice”, au menționat reprezentanții IPJ Suceava.

Sursa citată a mai arătat că pentru prevenirea unor astfel de evenimente rutiere, în perioada 19 – 20 august 2015, poliţiştii de prevenire au desfăşurat mai multe  acţiuni de informare şi responsabilizare a conducătorilor de atelaje hipo identificaţi pe DN2, DN 2E, dar şi pe drumurile comunale adiacente, precum şi pe raza localităţilor Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Dărmăneşti, Măriţei, Dănila, Româneşti, Milişăuţi, Bădeuţi.

„Au fost montate 62 de plăcuţe reflectorizante, au fost distribuite veste reflectorizante şi materiale de informare cu conţinut educativ. Peste 80 de conducători de atelaje hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere”, au precizat polițiștii suceveni.

actiune carutasi 3

Ei au anunțat că astfel de acţiuni vor continua având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.