Primarul Ion Lungu: Ii asigur pe suceveni că va fi caldură la iarnă


Intră acum și în grupul de

 

ion lungu 10Ion Lungu sustine o conferinta de presa la Primaria Suceava.

„Asigurarea caldurii ramane prioritatea de grad zero. Suntem in negocieri grele cu cei care doresc sa faca distributia apei calde si caldurii in oras. Vom face o negociere in interesul sucevenilor. Totusi in saptamana asta vrem sa tragem o concluzie si vrem de la 1 septembrie, sa avem un nou operator si sa facem o strategie pentru iarna 2015-2016. Ii asigur pe suceveni ca va fi caldura la iarna.

Saptamana asta trebuie sa avem un castigator intr-un fel sau altul. Negocierile sunt ferme si dure. Vedem ce iese la final.

De vineri, de la ora 12, pasajul de la Itcani va fi inchis timp de doua luni. Nu avem alta solutie. E nevoie de un front de lucru foarte larg. Pasarela e distrusa total si nu avem alta solutie. Daca nu o facem in doua luni, si sunt lucrari sensibile, nici nu vreau sa ma gandesc ce se va intampla. Cer intelegere din partea sucevenilor. Vom merge vineri acolo si cu politia si vreau sa ma asigur ca tot ce am discutat va fi respectat.

I-am certat pe cei de la Victor Construct si s-au angajat ca pe 30 septembrie va fi gata zona din fata Palatului Administrativ.

In sedinta de maine a CL vom aproba peste un milion de lei la scoli pentru reparatii si investitii. S-a cheltuit peste 20 milioane de euro in ultimii 11 ani.

Vom avea din acest an o repsonsabilitate totala pentru ajutoarele de la UE. A crescut plafoul net de la 400 la 450 de lei. Vom face listele initiale si ar cam fi 7.000 persoane. Situatiile mai delicate vor trebui tratate special. Le vom analiza de la caz la caz. Vrem ca si anul trecut sa facem distributia ajutoarelor.

Am avut o discutie la Minsterul Culturii si m-am edificat ce trebuie sa facem pana pe 10 octombrie pentru „Suceava- Capitala culturala”. Vom face dosarul. Cautam sloganul pentru capitala europeana. E musai ca sloganul sa cuprinda cuvantul Bucovina. Ne vom intalni si in perioada urmatoare si vom aloca niste bani pentru cei are vor lucra la strategie. Daca vom fi selectati, va veni o comisie de la Bucuresti si in final va fi data capitala. Mi-am luat rolul in serios.

Am discutat si cu presedintele CJ sa colaboram pe tema asta si sper sa poata veni la o viitoare intalnire.”

 


Intră acum și în grupul de