Amenzi de peste 270.000 lei aplicate de polițiștii suceveni, în șapte zile, în cadrul acțiunii „Blocada”


Intră acum și în grupul de

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

Potrivit Poliției Județene, la nivelul județului Suceava, în perioada 20 – 26 august 2015, acţiunea „Blocada” a fost desfăşurată de 375 de poliţişti din structurile de  poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, poliţie transporturi,  arme, explozivi, substanţe periculoase, dar şi din alte structuri de poliţie.

politie amenzi

Polițiștii suceveni au desfășurat 69 de acţiuni şi controale și au constatat 72 de infracţiuni, cele mai multe – 32 fiind la regimul circulaţiei rutiere. Alte 23 de  infracţiuni au fost de natură judiciară,17 infracţiuni fiind constatate la alte acte normative.

Sursa citată a mai arătat faptul că 48 infracţiuni au fost constatate de poliţişti în flagrant tocmai datorită prezenţei sporite în teren a efectivelor de poliţie.

„Au fost organizate 48 de filtre rutiere şi au fost aplicate 1086 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 272.092 lei. 79 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială şi tulburarea ordinii şi liniştii publice la Legea 61/1991 modificată, 29 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei privind actele de comerţ la Legea 12/1990 republicată, iar 43 de sancţiuni au fost aplicate la alte acte normative. Cele mai multe sancţiuni –  935  au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere la O.U.G. nr. 195/2002 republicată. Dintre acestea, cele mai multe  – 299 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză”, au informat reprezentanții IPJ Suceava.

În urma acțiunii polițiștilor, au mai fost reţinute 43 permise de conducere şi au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de