În cel mai aglomerat weekend turistic din județul Suceava, polițiștii au desfășurat o campanie de prevenire a infracțiunilor


Intră acum și în grupul de

În perioada iulie – decembrie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, desfăşoară la nivel judeţean campania de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului „Siguranţa depinde şi de tine”.

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene, în lunile iulie şi august a fost desfășurat şi un modul special la campaniei axat pe informarea turiştilor în vederea creşterii gradului de siguranţă al acestora, sub sloganul „Turism în Siguranţă”.

foto turism in siguranta 1

„Poliţiştii de prevenire şi cei de la nivelul subunităţilor de poliţie, în special din zonele turistice ale judeţului, au desfăşurat peste o sută de activităţi de informare şi acţiuni operative în teren pentru respectarea legislaţiei în domeniul hotelier şi creşterea gradului de siguranţă a turiştilor”, se arată în comunicat.

Sursa citată a mai arătat că activităţile au avut ca grup ţintă turiştii care s-au aflat pe teritoriul judeţului, dar şi operatorii de turism şi unităţile hoteliere locale. Acţiunile au vizat informarea cu privire la măsurile preventive ce trebuie adoptate în legătură cu diverse segmente infracţionale.

De asemenea, polițiștii au acordat o atenţie deosebită și siguranţei rutiere.

Ca urmare a măsurilor operative dispuse şi a activităţilor preventive derulate pe raza judeţului nu s-au înregistrat evenimente negative majore cu implicarea turiştilor și nici nu au fost sesizate furturi de sau din mașini, iar turiştii nu au fost victime ale unor infracţiuni grave.

Totodată, în perioada 27 – 30 august, poliţiştii suceveni au intensificat activităţile  de responsabilizare a turiştilor și au distribuit peste 1.000 de materiale informative preventive. Acțiunile polițiștilor au avut loc la evenimentul Suceava Air Show, dar şi în staţiunile turistice Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, precum şi în zonele turistice Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Vama, Marginea şi Suceviţa.

foto turism in siguranta 5

„Din fericire, deşi a fost unul din cele mai aglomerate weekend-uri, atât ca prezenţă a turiştilor în staţiuni, cât şi implicit, prin prisma valorilor de trafic pe principalele drumuri naţionale şi europene din judeţ, nu s-au înregistrat niciun fel de evenimente negative cu implicarea turiştilor. Turiştii nu au fost implicaţi în agresiuni sau fapte cu violenţă, nu au fost victime de infracţiuni contra patrimoniului şi nu au suferit ca urmare a unor evenimente rutiere.

Toate acestea, ne fac ca la finalul acestei perioade să putem spune cu satisfacţie că Bucovina este o zonă turistică sigură care oferă peisaje de neuitat dar şi civilizaţie şi siguranţă”, au informat reprezentanții Poliției Județene.


Intră acum și în grupul de