Un tânăr din Botoşani reţinut, o autoutilitară indisponibilizată şi ţigări de aproape 70.000 de lei ascunse în lăzi cu prune, confiscate de poliţiştii suceveni


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, din judeţul Botoşani, a fost reţinut, o autoutilitară, indisponibilizată şi ţigări în valoare de aproape 70.000 de lei au fost confiscate de poliţiştii suceveni, după o acţiune în trafic pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă.

Poliţiştii Postului de Poliție Fîntînele au oprit, miercuri, la  ora 14.30, pentru control pe D.J. 290, în localitatea Băneşti, o autoutilitară marca Iveco, condusă de către un tânăr  de 28 ani, din comuna Tudora, judeţul Botoşani, în care au fost identificate mai multe pachete de țigări netimbrate, camuflate în lăzi cu prune şi în cabină. contrabanda 2

Totodată, în caroseria autoutilitarei a fost identificată cherestea, esență brad, fără a deține documente legale de proveniență.

„În urma inventarierii țigărilor depistate în autoutilitară, a rezultat cantitatea de 4990 pachete ţigări (99.800 bucăţi ţigarete) diverse mărci, de provenienţă extracomunitară, în valoare de circa 69.860 lei.

De asemenea, a fost efectuată activitatea de inventariere a materialului lemnos (cherestelei), rezultând cantitatea de 1,53 mc, care a fost ridicată în vederea confiscării, fiind aplicată sancțiunea cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform Legii nr. 170/2010”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Potrivit sursei citate,  în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, ce urmează a fi soluționat procedural de către poliţiştii Secției 2 Poliție Rurală Ipotești.

În urma materialului probator administrat în cauză, tânărul de 28 de ani a fost reținut pe o perioadă de 24 ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, autoutilitara în valoare de circa 4000 de euro a fost indisponibilizată.

contrabanda 1

„Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a produselor  de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse”, mai precizează IPJ Suceava.


Intră acum și în grupul de