FOTBAL. LIGA 1 – Steaua si Dinamo – victorii impotriva echipelor moldovene


Intră acum și în grupul de

Ceahlaul – Dinamo 0-3

Cu patru zile înainte de primul joc cu Lazio din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Dinamo a reusit un antrenament excelent la Piatra Neamt, în fata unei atmosfere relativ ostile. Fara Zicu si Florin Bratu în primul unsprezece dar cu Daniel Oprita, ex-stelistul aflat la debut într-un meci oficial din campionat, Dinamo a fost mult mai eficienta în fata portii si s-a impus clar, 3-0, în ciuda unui echilibru evident pe teren. Plusul de experienta a facut diferenta, dar mai ales cuplul N&D, decisiv la primele doua goluri care au blocat psihicul gazdelor si au rezolvat practic soarta învingatoarei.
În minutul 65,  când dinamovistii aveau deja doua goluri avans, Viorel Hizo l-a introdus pe teren pe brazilianul Roberto, fostul atacant al Cetatii luptându-se din greu cu defensiva bucurestenilor.
În minutul 74, Adrian Cristea a închis tabela cu un sut din prima si deja elevii lui Mircea Rednic se gândesc la meciul cu Lazio de la Roma, de marti seara.

Au evoluat formatiile:

Ceahlaul: Multescu – Nohai, Avadanei (Vitelaru,59), Forminte, M. Iordache – Vranjkovici (Golban,78), Cebotaru, Schumacher, Rusmir (Roberto,65) – V. Frunza, M. Oprea.

Dinamo: Lobont – Blay, V. Nastase, Radu Stefan, Pulhac – Oprita (Fl. Bratu,60), Ropotan, C. Munteanu (Zicu,33), Ad. Cristea – Danciulescu, Cl. Niculescu (L. Goian,71).

Dacia Mioveni-FC Vaslui  2-2

Echipa argeseana a încheiat la egalitate, 2-2, cu Vasluiul lui Dorinel Munteanu, în primul meci al etapei a treia a Ligii I, disputat vineri seara.
Dupa acel 2-0 de vis în Stefan cel Mare, vasluienii s-au deplasat la Mioveni cu gândul sa câsige toate cele trei puncte. Baietii lui Dorinel Munteanu au deschis scorul în minutul 17, prin mijlocasul sârb dorit de Rapid si Steaua, Ljubinkovic. Dorinel a executat excelent un corner de pe partea dreapta, iar înaltul mijlocas sârb a reluat în plasa, profitând si de o gafa a portarului gazdelor.
Mioveniul a întors scorul în doar doua minute, în repriza secunda. Baicu a marcat un gol senzational, în minutul 61 direct din lovitura libera de la 35 de metri, fara nicio sansa pentru portarul Haisan. Doua minute mai târziu, Lupascu a profitat de lipsa de concentrare a apararii oaspetilor si a înscris din interiorul careului, pentru 2-1. Scorul final, 2-2 a fost stabilit de omul meciului, Ljubinkovic, care a marcat cu un sut excelent, din marginea careului.

Au evoluat echipele:

Dacia Mioveni: Oltean – Hapaina, M. Olteanu, Ir. Voicu (Satmar, 4), Baicu – Balauru, S. Trofin, Negoita, I. Vladu (Chirciu, 81) – Costescu (Lupascu, 58), Cr. Bratu.

FC Vaslui: Haisan – St. Apostol, Buhus, Mardare, Balace – D. Munteanu, B. Panait (Bukvici, 70) – M. Dobos (Zmeu, 57), Ljubinkovic, Ad. Gheorghiu – Temwanjera.

Otelul Galati – Unirea Urziceni 3-2 

În primul meci disputat sâmbata, Otelul Galati s-a impus cu 3-2 în jocul cu Unirea Urziceni la capatul unei dispute echilibrate si încheiate cu un gol antologic în minutul 88.
Doar de aproape 180 de secunde au avut nevoie cele doua echipe pentru a-si arata decisiv coltii si în minutul 3 scorul era deja 1-1, goluri Gado, dupa o bâlbâiala a apararii adverse, si Danalache, reluare plasata din pozitie singur cu Gribauskas. A urmat un joc deschis, cu numeroase faze de poarta, survenite în special în urma unor greseli individuale, la cea mai mare dintre acestea, cea a portarului oaspetilor, Zakula, Jelev reusind sa marcheze cu multa sansa golul doi al otelarilor.
În partea a doua, oaspetii au jucat totul pe cartea atacului aruncându-i în lupta pe Cristian Constantin, Onofras si Bilasco, trei jucatori de profil ofensiv, ultimul reusind chiar sa restabileasca egalitatea cu o superba lovitura de cap dintre doi adversari.
Când nimeni nu mai credea, în minutul 88, la un moment de uluiala al apararii oaspete, galatenii au marcat golul victoriei prin Szekely dupa o faza în care elevii lui Petre Grigoras au reusit sa combine nestingheriti în careul advers si au ratat de mai multe ori sansa sutului decisiv.
Otelul Galati – Unirea Urziceni s-a încheiat 3-2, formatia lui Dan Petrescu suferind prima înfrângere în acest sezon cu exact acelasi rezultat cu care Unirea a învins etapa trecuta acasa pe U. Cluj.

Au jucat:

Otelul: Gribauskas – Sârghi (S. Ilie, 82), Nogo, Jelev, Semeghin – Gado, Giurgiu, Szekely, Kim Gil Sik – G. Paraschiv (Labukas, 87) – Emil Jula (Beganski, 91).

Unirea Urziceni: Zakula – E. Nicu (Cr. Constantin, 46), Galamaz, Gh. Rohat, Bordeanu – Ricardo Gomes, Cip. Petre, Vali Negru (Bilasco, 71), Mara (Onofras, 56) – Danalache, B. Stancu.

Poli Stiinta Timisoara – Pandurii Tg. Jiu  3-1

Politehnica Stiinta Timisoara a obtinut a doua victorie din acest sezon, 3-1 pe teren propriu, în fata formatiei Pandurii Târgu-Jiu. Elevii lui Dusan Uhrin-junior au un start foarte bun de campionat, fiind în continuare neînvinsi.
Desi l-au pierdut pe Plesan, plecat la Steaua imediat dupa finalul etapei trecute, banatenii au jucat foarte bine si s-au impus fara probleme în fata echipei lui Eugen Neagoe. Gigel Bucur a deschis scorul în minutul 7, dar Ilie Iordache a egalat în minutul 14, din penalty. Ionel Ganea a adus-o din nou pe Poli în avantaj, cu trei minute înainte de pauza iar Bucur a reusit dubla, în minutul 48, dintr-o centrare a lui Karamian. Ganea si-a lasat echipa în inferioritate numerica, în minutul 85, însa oltenii nu au mai reusit sa puna probleme pe final de meci.

Au evoluat formatiile:

Poli Stiinta Timisoara: M. Popa – St. Stancu, Cânu, Shroj, Dancia – Abiodun (Torje, 61), Alexa, Vrsic (Aliuta, 83), Art. Karamyan – I. Ganea, G. Bucur (A. Cristea, 77).

Pandurii: Guso – Mândrean, Chibulcutean, Ad. Rusu, Djapka (Vasilache, 70) – Pacurar, Ad. Popescu (Popete, 43), Fl. Stânga, Vatavu (L. Mihai, 46) – Piturca, I. Iordache. 

Gloria Bistrita – UTA Arad   2-1

Gloria lui Ioan Ovidiu Sabau a obtinut primul succes în acest sezon, 2-1 pe teren propriu în fata formatiei UTA Arad, într-un meci disputat sâmbata seara, în cadrul etapei a treia a Ligii I. Neînvinse dupa primele doua etape, Gloria si UTA au reusit un meci foarte bun, la capatul caruia bistritenii au câstigat gratie inspiratiei lui Coroian, nimeni altul decât mijlocasul care a adus un punct în Giulesti.
Bistritenii au deschis scorul în minutul 33, când Frasinescu a marcat cu capul, dupa o faza fixa executata de Nalati. Aradenii au reusit egalarea la zece minute de la reluare, când brazilianul Edson a finalizat excelent cu un voleu din interiorul careului. Oaspetii au ramas în zece în minutul 64, când Rus a vazut al doilea cartonas galben pentru o intrare criminala asupra unui adversar. În minutul 71, arbitra debutanta Cristina Dorcioman a fost la un pas sa faca o mare greseala, când a acordat penalti la o interventie corecta a portarului Mârne asupra lui Tilinca. Dupa îndelungi parlamentari s-a ajuns la decizia corecta: fara lovitura de la 11 metri.
Gloria a reusit totusi sa înscrie cel de-al doilea gol în minutul 76 printr-un voleu frumos trimis de Coroian din careu. Antrenorul echipei oaspete, Marius Lacatus, a mutat imediat scotându-i din teren pe Iulian Miu si Simao. În locul lor au intrat jucatorii Ionut Balan si Mircea Ilie.
UTA a presat în ultimele minute ale partidei, însa scorul a ramas acelasi de pâna atunci, Gloria-UTA 2-1.

Au jucat echipele:

Gloria: Tatarusanu – Sepsi, Frasinescu (Bad, 67), Abrudan, Toma, Ragipovic, (R.Damian, 60), Coroian, Costea (R. Dobre, 46), Nalati, Dumitra, Tilinca

UTA: Mârne, Fl.Dan, Chirita, Chita, Miu (I.Balan, 81), Hidisan (Roszel, 67), Todea, Simao (M.Ilie, 81), Varga, Edson, Baltoi

Steaua – Poli Iasi 1-0

Steaua a fost foarte aproape de a face primul pas gresit în acest sezon. Liderul campionatului s-a aflat la egalitate timp de 79 de minute cu Poli Iasi, pe propriul teren, însa a câstigat gratie golului marcat de tânarul Eric Bicfalvi.
Iesenii au venit în Ghencea cu gândul sa ciupeasca macar un punct, iar Ionut Popa a asezat foarte bine echipa în teren. Atât de bine încât ros-albastrii nu au avut nicio ocazie importanta în primele 30 de minute. Ba chiar mai mult, iesenii au trecut primii pe lânga deschiderea scorului, în minutul 21, când Sfârlea a prins un sut de exceptie de la mare distanta, iar Zapata a fost salvat de bara.
Militarii s-au apropiat amenintator de poarta adversa abia în finalul primei reprize, cea mai importanta ocazie apartinându-i lui Dica, însa portarul iesean a intervenit salvator.
Repriza secunda a fost la fel de disputata ca si prima, chiar daca fazele de poarta nu au abundat. La primul meci în tricoul Stelei, Plesan a fost foarte apreciat de public, chiar daca nu a reusit sa marcheze. Devotamentul si modul în care a alergat dupa fiecare minge au fost foarte aplaude de fanii stelisti. Golul lui Bicfalvi a venit ca o descatusare pentru cei 10.000 de suporteri, care îsi cam pierdusera rabdarea. Finalul i-a gasit pe elevii lui Gheorghe Hagi în atac, profitând si de eliminarea ieseanului Adrian Ilie.

Au evoluat echipele:

Steaua: Zapata – Badoi (Bicfalvi, 66), Radoi, I. Rada, Nesu – Nicolita, Plesan, Ov. Petre (Croitoru, 46), Neaga (Lovin, 46) – N. Dica, D. Zaharia.

Poli Iasi: Branet – Homei, Onut, Ad. Ilie – Mijin, Sfârlea, Naidin, Cr. Munteanu, Milea (Palimaru, 32), Silvasan (Cernoch, 84) – Bâlba (Paruolo, 72).

Clasament

1.       Steaua                    3        3        0        0        4-1     9p

2.       Poli Timisoara 3        2        1        0        8-4     7

3.       Dinamo                    3        2        0        1        5-3     6

4.       FC Vaslui                 3        1        2        0        6-4     5

5.       Gloria Bistrita  3        1        2        0        6-5     5

6.       Rapid                      2        1        1        0        4-3     4

7.       CFR Cluj                  2        1        1        0        3-2     4

8.       Urziceni                   3        1        1        1        7-7     4

9.       UTA Arad                 3        1        1        1        4-4     4

10.     Pandurii                   3        1        1        1        3-4     4

11.     U. Craiova                2        1        0        1        5-2     3

12.     Ceahlaul                  3        1        0        2        5-5     3

13.     Otelul Galati   3        1        0        2        3-4     3

14.     Poli Iasi                   3        1        0        2        3-5     3

15.     U Cluj            2        0        1        1        3-4     1

16.     Dacia Mioveni 3        0        1        2        3-5     1

17.     Gloria Buzau   2        0        0        2        1-6     0

18.     Farul                      2        0        0        2        0-5     0


Intră acum și în grupul de