Șofer din Gura Humorului, amendat cu 2.000 lei pentru că transporta cherestea fără acte


Intră acum și în grupul de

Un șofer în vârstă de 29 de ani, din Gura Humorului, s-a ales cu o amendă de 2.000 de lei, după ce a fost prins de poliţişti că transporta cherestea fără acte.  Întreaga cantitate de material lemnos  a fost confiscată.

cherestea

Poliția Județeană a informat că marți dimineața, în jurul orei 9.50, polițiștii din Câmpulung Moldovenesc în cooperare cu polițiștii din Pojorâta au oprit pentru control, pe strada Mihai Eminescu din municipiul Câmpulung Moldovenesc, o autoutilitară cu semiremorcă care transporta cherestea.

În urma verificării documentelor, polițiștii au constatat faptul că avizul de însoțire a materialului lemnos era datat din 12 septembrie a.c., iar cantitatea era diferită de cea transportată.

Din acest motiv, materialul lemnos a fost inventariat de specialiștii Comisariatului Regim Silvic și Cinegetic Suceava. Aceștia au stabilit că șoferul de 29 de ani transporta un volum total de 51,08 metri cubi de cherestea de rășinoase, precum și alte sortimente de cherestea decât cele menționate în aviz.

„În cauză, s-a procedat la confiscarea întregii cantități de cherestea, iar conducătorul  auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.171/2010”, se arată într-un comunicat al Poliției Județene.

 


Intră acum și în grupul de