Bărbat trimis în judecată pentru că nu a plătit impozitul pe venit din valorificarea fierului vechi


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fiind cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Calculator, pencil and eraser laying on list of figures, close-up

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, în perioada 1 ianuarie 2008 – 11 octombrie 2013, inculpatul Marius Stănescu, reprezentant al unei întreprinderi familiale, nu a înregistrat în contabilitatea unităţii veniturile încasate prin valorificarea de fier vechi.

Procurorii suceveni au arătat că în acest mod Marius Stănescu s-a sustras de la plata impozitului pe venit în cuantum total de 121.894 lei.

Fapta a fost sesizată de ANAF Suceava care, în urma controlului fiscal efectuat, a constatat mai multe nereguli privind modul de înregistrare a operaţiunilor comerciale desfăşurate.

În urma unei verificări a inspectorilor antifraudă s-a stabilit că în perioada 23 octombrie 2009 – 6 aprilie 2012 întreprinderea familială nu a înregistrat în contabilitatea unităţii un număr de 39 de facturi fiscale şi nici veniturile încasate aferent acestora, în cuantum total de 761.835,08 lei.

În acest fel întreprinderea s-a sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, constând în impozitul pe venit în cuantum de 121.893,61 lei, calculat prin aplicarea cotei de 16 la sută.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.


Intră acum și în grupul de