Fotbal. Liga a III-a – Vineri se joaca etapa a V-a


Intră acum și în grupul de

Vineri, 14 septembrie,  de la ora 17 este programata o noua etapa în cadrul Ligii a III-a. În Seria I, acolo unde suntem reprezentati de 3 formatii, Cetatea Suceava, Juventus Falticeni si CSM Raraul, elevii lui Marian Pana au un start fulminant de campionat.

Derbiul etapei

Cetatea Suceava – FC Willy Bacau
Cu 12 puncte si un golaveraj de 17-0, Cetatea are cel mai bun atac din toate cele 6 serii ale celui de-al treilea esalon valoric. În cadrul etapei a cincea, galben-albastrii vor înfrunta pe Willy Bacau, echipa care în prima runda a remizat 2-2 la Câmpulung Moldovenesc. ”Pinguinii” cum sunt supranumiti bacauanii ocupa locul 5 în clasamentul Seriei I .
Cetatea este favorita în acest joc atât prin prisma pozitiei din clasament cât si în ceea ce priveste valoarea loturilor dar privind locurile pe care le ocupa cele doua echipe, meciul poate fi considerat derbiul etapei a V-a.
De la bacauani trebuie remarcat golgheterul Giani Capusa, care ani buni a evoluat în primul esalon fotbalistic al tarii cu FCM Bacau si portarul Tonghui a carui parade nu de putine ori, au facut deliciul spectatorilor. Oapetii vin la Suceava dupa o înfrângere greu de digerat, 1-3 pe teren propriu în derbiul orasului cu Pambac Bacau si cu siguranta vor încerca sa scoata maximum din partida de pe Areni. De partea cealalta Cetatea are ocazia sa se desprinda si de Politehnica Galati, singura echipa care a aratat deocamdata ca ar putea tine pasul cu trupa lui Marian Pana si Florin Cristescu. Galatenii vor evolua în aceasta runda, acasa, cu vecinii de la CF Braila, o echipa care abia etapa trecuta a predat „lanterna rosie” nou promovatei Buhorul Tg. Bujor. Partida dintre Cetatea Suceava si Willy Bacau va fi arbitrata de o brigada brasoveana, avându-l la centru pe Codrut Nicoara, ajutat la cele doua tuse de Mariel Urs si Florin Buduroi. Observatorul delegat pentru acest joc este nemteanul Vasile Vamanu.

CSM Raraul Câmpulung – Poli II Iasi
Politehnica II Iasi pare sa fie în acest an piaza rea a echipelor sucevene. Dupa ce a eliminat surprinzator pe Cetatea din Cupa României, iesenii au învins cu 5-0 pe Juventus Falticeni chiar pe terenul acestora, în etapa intermediara disputata marti. Raraul se afla înca în cautarea primei victorii de la revenirea în Liga a III-a. În etapa a IV-a câmpulungenii au cedat destul de greu, pe final de meci, în fata Otelului II. Câmpulungenii lui Relu Buliga au sansa sa revanseze înfrângerile Cetatii si Juventusului, însa, în cazul unui nou insucces „apele se vor tulbura”.
Partida se va disputa pe stadionul „Raraul” din Câmpulung Moldovenesc si va fi arbitrata de o brigada galateana condusa de Viorel Cojocaru, asistentii acestuia fiind Liviu Ciubotariu si Nicoleta Chirila. Arbitru de rezerva pentru acest joc este humoreanul Vasile Paduraru iar observator delagat, Teofil Iordachi (Vaslui).

Leonard Pascani – Juventus Falticeni
Startul modest de campionat al elevilor lui Ovidiu Murariu, Bogdan Grosu si Marius Lup ar putea fi ameliorat mâine cu prilejul meciului pe care falticenenii îl vor disputa la Iasi, în compania formatiei NGM Leonard Pascani. Andrei Aileni, Pantea si ceilalti fotbalisti ai Juventusului pot profita de faptul ca NGM Leonard va juca la Iasi întrucât  nu au primit acceptul de a-si disputa jocurile pe stadionul din Pascani.
Victima din prima etapa a Cetatii se afla pe locul 17 al clasamentului, cu un singur punct si 10 goluri primite. Oaspetii pot parasi zona din subsolul clasamentului daca înving în partida de la Iasi.
Partida dintre Leonard Pascani si Juventus Falticeni va fi arbitrata de o brigada din Braila care îl va  avea la centru pe Ionel Ivan iar la cele doua margini Marius Bratianu si Maricel Dragomir. Meciul se va juca pe stadionul „Tepro” din Iasi iar observator delegat a fost numit Ion Rotaru din Galati.

Seful Comisiei Judetene de Arbitri Suceava, Gheorghe Stefanovici va fi observatorul partidei contând pentru etapa a V-a din Seria I a Ligii a III-a dintre nou promovata  FC Bârlad si Ceahlaul II Piatra Neamt.


Intră acum și în grupul de