Rugbi – De apreciat


Intră acum și în grupul de

România – Italia 18-24
România a pierdut în fata Italiei cu 18-24, în primul meci disputat de “stejari” la Campionatul Mondial din  Franta. Echipa noastra, fara suceveanul Petru Balan printre titulari, a fost foarte aproape de a produce o mare surpriza la capatul unei reprize a doua foarte bune care stârnit aplauzele spectatorilor de pe “Velodrome”.
La pauza scorul era 0-8 dupa o prima repriza în care s-au facut multe greseli personale, începând chiar din minutul 6, când Sârbu a scapat balonul dupa o gramada în 22-ul nostru si continuând cu erorile de mânuire a balonului ale lui Dumitras si Fercu, dar si cu ratarile loviturilor de penalizare. Italienii au profitat de toate acestea si au înscris un eseu, prin Santiago Dellape, si o penalitate (David Bortolussi).
A urmat o repriza secunda de vis pentru echipa noastra, care a reusit sa se adune si, mai mult decât atât, sa joace foarte bine. Astfel, „stejarii” au înscris primul eseu al partidei prin Manta, la doar câteva minute de la redeschiderea meciului. Apoi, dupa alte câteva minute, înaintarea noastra i-a spulberat pe italieni si Tincu a reusit a doua încercare a României. Conduceam cu 12-8 si, în acel moment, a început sa-si faca numarul arbitrul Tony Spreadbury: dupa ce si în prima repriza fluierase câteva penalitati usor acordate italienilor, acum l-a eliminat pe Manta pentru o lovitura numai de el vazuta si a acordat apoi un eseu de penalizare Italiei, fluierat de întreg stadionul. Au urmat alte doua penalizari pentru italieni, date aproape gratuit, iar scorul a devenit 12-21. Abia în minutul 67 a primit si România o penalitate dupa linia de 40 m italiana. Echipa noastra a început din nou sa atace, dar, la un eseu înscris de Gal, jocul s-a întors cu penalitate împotriva tricolorilor.
În minutul 71, arbitrul tuseste din nou în fluier în favoarea italienilor, pentru a reface diferenta mai mare de un eseu. Se face 15-24 si România reia atacurile, iar Dimofte ne da din nou speranta cu o lovitura de penalizare: 18-24.
În penultimul minut România putea câstiga meciul. A atacat pe trei sferturi, Dumitras a patruns si a pasat la Fercu, însa acesta a scapat balonul înainte într-un contact cu doi adversari si s-a dus speranta unei victorii de rasunet. Oricum România a dat o replica formidabila unei nationale care participa la “Turneul celor 6 natiuni”.     
Au evoluat: Dumitras – Fercu, Gal, Gontineac, Brezoianu – Dimofte, Sârbu – Tonita, Manta, Corodeanu – Cr. Petre, Socol (cpt) – Balan, Tincu, Toderasc.

Clasament
1.    Noua Zeelanda        1     1    0    0    76-14    1pbonus    5p
2.    Scotia                       1    1    0    0    56-10    1pb           5p
3.    Italia                        2     1    0    1    38-94    0pb          4p
4.    România                   1     0    0    1    18-24    1pb          1p
5.    Portugalia                 1     0    0    1    10-56    0pb          0p

Federatia Româna de Rugbi a dat un comunicat de presa, joi, în care se anunta înlocuirea definitiva a rugbistului sucevean Petru Balan din echipa nationala la Cupa Mondiala. Acesta a suferit o fractura de menisc în cantonamentul din Franta si nu se poate recupera pentru urmatoarele meciuri ale României la competitia mondiala.
Petru Balan a fost înlocuit definitiv de staff-ul nationalei de rugbi a României la Cupa Mondiala, dupa ce analiza RMN a identificat o fractura a meniscului intern la genunchiul stâng.
“Balan putea face o infiltratie dupa care avea nevoie de 15 zile de repaus total, deci nu mai avea cum sa joace la Cupa Mondiala”, a concluzionat Robert Antonin, managerul nationalei.
Balan a parasit cantonamentul nationalei înainte de meciul cu Italia si va fi înlocuit de jucatorul formatiei engleze Bath, Paulica Ion.


Intră acum și în grupul de