Organizarea Congresului Mondial de Conservare de catre CMB, initiativa singulara la nivelul tarii


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Culturii, Virgil Nitulescu s-a aflat vineri, la Suceava pentru a se întâlni cu biroul local de organizare a congresului mondial de conservare ICOM-CC, înainte de depunerea dosarului de candidatura. „Dosarul de candidatura va fi luat în discutie în anul 2008, când în India va avea loc conferinta trienala a comitetului ICOM-CC si unde se va decide daca întâlnirea din 2011 se va face la Suceava” a declarat Virgil Nitulescu care este si vicepresedinte ICOM –CC, care a adaugat ca institutia suceveana este singura care a depus documentatia de candidatura pentru congresul mondial de conservare a monumentelor. „Initiativa Complexului Muzeal Bucovina este singulara. Nu avem muzee în tara care sa aiba asemenea initiative.

Sper sa fie un impuls pentru institutiile muzeale românesti. Un asemenea eveniment este si un pretext pentru dotarea acestora, pentru ca la un congres de o asemenea anvergura trebuie sa ai dotarile necesare dar si specialisti ca sa existe un dialog, sa ai ce vedea, ce arata si ce discuta” a mentionat secretarul de stat. Acesta a mai spus ca în momentul de fata nivelul de dotare a Complexului Muzeal Bucovina nu este unul satisfacator dar, în urma discutiilor purtate la Consiliul Judetean Suceava, conducerea acestuia a promis implicare.

Referindu-se la importanta acestui eveniment, Virgil Nitulescu a precizat ca cei care nu stiu prea multe lucruri despre România, vor avea ocazia sa vada unul dintre cele mai frumoase locuri, Suceava având si o concentrare mare de monumente UNESCO. La congresul ce va dura o saptamâna, vor participa aproximativ 1.000 de persoane, costurile totale fiind estimate de catre CMB la 650.000 euro.


Intră acum și în grupul de