Olimpicii internaţionali suceveni şi profesorii ce i-au pregătit pentru competiţii, premiaţi de premierul interimar al României


Intră acum și în grupul de

Opt elevi suceveni care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale în anul 2015, precum şi cei opt profesori care i-au pregătit, au fost premiaţi, luni, de prim-ministrul interimar al României şi ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, în cadrul unei festivităţi ce a fost organizată la Palatul Victoria.

sorin cimpeanu 3

Pe lista elevilor premiaţi pentru performanţele obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale se află Bernadeta Balac şi Agnesca Revai, de la Colegiul “Alexandrul cel Bun” Gura Humorului care au obţinut premiul al III lea la Olimpiada Internaţională de Limba Polonă Maternă, elevele fiind pregătite de profesor Anetta Agnieszka Buzuk, dar şi elevul Silvestru Alexandru Big, de la acelaşi colegiu, coordonat de profesor Mariana Zup, care a obţinut argintul la Olimpiada Internaţională de Chimie D.I.Mendeleev.

Lorena Davidel de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Geografie, fiind pregătită de profesor Marcel Porof, iar Larisa Andreea Pălie, de la acelaşi colegiu, pregătită de profesor Daniela Ramona Pavel, a obţinut menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură.

Monica Claudia Balac de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava, pregătită de profesorul Tomasz Ryszard Kobuszewki, a obţinut premiul al III lea la Olimpiada Internaţională de Limba Polonă Maternă, iar Daniela Petrovici, de la acelaşi colegiu, pregătită de profesorul Gheorghe Cîrstian,  a obţinut premiul I la Olimpiada Internaţională de Lectură.

O elevă de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, Teodora Elena Solovan, pregătită de profesorii Carmen Bocăneţ şi Constantin Scutaru, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică.

MECS a informat că, potrivit reglementărilor în vigoare, cuantumurile premiilor pentru elevii care s-au remarcat la olimpiadele internaţionale sunt: 12.545 lei – medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim, 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakuţia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei -menţiune (sau diplome echivalente).

Pentru profesorul/profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/lor.

Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat de MECS este de 3 005 855 de lei.


Intră acum și în grupul de