FOTBAL Site-ul echipei FC Nurnberg avertizeaza suporterii asupra hotilor de buzunare din Romania


Intră acum și în grupul de

Site-ul oficial al echipei germane 1.FC Nurnberg, fcn.de, a realizat un buletin informativ pentru suporterii care vor face deplasarea la Bucuresti, pentru meciul cu Rapid, spunând ca România este o tara ospitaliera, dar, ca peste tot, sunt hoti de buzunare si legi ciudate. „Bucuresti sau Parisul estului are circa doua milioane de locuitori si se afla la aproximativ 1.600 de kilometri de Nurnberg. Apropos, «dumm» în limba româna înseamna prost, iar «glueck» noroc, asta ca sa nu existe neîntelegeri.

România este o tara foarte ospitaliera, cu oameni amabili. Ca peste tot, sunt hoti de buzunare sau sunt oameni care vor sa va pacaleasca”, se arata pe site-ul citat. Potrivit fcn.de, aproximativ o mie de fani germani îsi vor sustine echipa la meciul programat joi. „Aproximativ o mie de fani, un numar mai mare ramânând fara bilete, vor încuraja echipa în micul, dar caldurosul stadion «Valentin Stanescu»”, a adaugat fcn.de. Fanilor germani le este recomandat sa schimbe bani doar la casele de schimb valutar sau la ATM-uri si în „niciun caz sa nu schimbe la oricare «fete» dubioase de pe strada”.

Suporterii germani sunt sfatuiti sa nu umble în grupuri mici, deoarece fanii giulesteni ar putea sari la bataie: „Va recomandam sa nu va aflati în grupuri mici, îmbracati cu însemnele clubului german, în special în cartierul Giulesti si în zonele de lânga stadionul «Valentin Stanescu». În trecut, potrivit datelor de la politie, fani pasnici au fost atacati de catre suporterii rapidisti. Va rugam sa fiti atenti si sa nu va lasati provocati. Cautati politistii de proximitate, care vor fi numerosi, dar care, ca în orice tara din Europa de Est, sunt foarte radicali în ceea ce priveste interventia în forta. Sa fiti atenti ca suntem vizitatori într-o tara ciudata cu diferite legi”. Site-ul german a adaugat ca România este cea mai saraca tara membra a Uniunii Europene.


Intră acum și în grupul de