FOTO Pompierii au un nou punct de lucru la Dolhasca


Intră acum și în grupul de

O nouă subunitate de pompieri militari a fost inaugurată, luni, 11 ianuarie, în orașul Dolhasca. Punctul de lucru al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava asigură intervenţia rapidă în oraşele Dolhasca și Liteni, cu localităţile aferente, dar și în comuna Dolheşti şi satul Slobozia din comuna Fântânele.

inaugurare SMURD Dolhasca (34)

Inaugurarea noului punct de lucru al pompierilor a avut loc în prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, dar și a localnicilor.

Astfel, la eveniment au fost prezenți prefectul Sucevei, Constantin Harasim, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, vicepreşedintele CJ Suceava, Ilie Niţă, şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, dar și deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, și primarii din Dolhasca, Liteni, Dolheşti şi Fântânele.

inaugurare SMURD Dolhasca (36)

Un sobor format din nouă preoți a oficiat o ceremonie religioasă pentru sfințirea noii construcții, precum și a echipajelor, o autospecială cu apă şi spumă şi accesorii pentru descarcerare, o ambulanţă SMURD şi o barcă pneumatică.

În discursul său, prefectul Sucevei, Constantin Harasim, a declarat că deschiderea celui de-al 11-lea punct de lucru al ISU Suceava, la Dolhasca, reprezintă un moment important, structura urmând să deservească mii de locuitori.

Constantin Harasim (2)

„În acest moment de sfințire și de deschidere a acestei unități, consider că am mai făcut un nou pas în ceea ce privește programul de guvernare și acțiunile pe care le facem în interesul cetățenilor”, a spus Harasim.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat importanța noului punct de lucru al pompierilor militari, arătând că a existat o foarte bună colaborare între ISU Suceava, Consiliul Județean și Primăria Dolhasca.

Catalin Nechifor (2)

„Dacă anul trecut am deschis un astfel de centru la Poiana Stampei, la un alt capăt de județ, iată că în acest an a venit și rândul orașului Dolhasca, pentru că în această zonă avem peste 30.000 de locuitori. Sunt convins că planul de dezvoltare merge mai departe pentru că și doamna primar, și Consiliul Local au ambiții mari în continuare. Vreau să vă mulțumesc pentru că ați fost deschiși la colaborare și că am reușit împreună să găsim formula prin care un vis este astăzi realitate”, a spus Cătălin Nechifor.

El a menționat că un proiect major ce va fi implementat din acest an reprezintă modernizarea cu fonduri UE a unui drum interjudeţean ce face legătura între Iași și Suceava, și care trece prin orașul Dolhasca.

Șeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a precizat că echipamentele aflate în dotarea punctului de lucru de la Dolhasca acoperă toate situațiile de urgență.

În ceea ce privește spațiul în care salvatorii îşi desfăşoară activitatea, acesta a fost pus la dispoziţie şi amenajat de către Primăria Dolhasca.

Primarul din Dolhasca, Maria Cojocariu, a declarat că investiția pentru deschiderea subunității de pompieri militari a fost de aproximativ 500.000 de lei.

„Investiția care s-a derulat în anul anterior este de aproximativ 500.000 de lei, pentru a apăra viața cetățenilor și bunurile materiale. Ceea ce ne dorim cel mai mult este să nu avem evenimente”, a spus Maria Cojocariu.

Cojocariu Maria (2)

Ea a precizat că inaugurarea noului punct de lucru a fost necesară și prin prisma faptului că de zece ani spitalul din localitate este închis. Întrucât de atunci nu s-a reușit redeschiderea unității medicale, Maria Cojocariu a făcut un apel la autoritățile județene să sprijine Primăria Dolhasca în acest demers.

La noua subunitate de pompieri militari din Dolhasca lucrează 24 de persoane, dintre care doar două sunt din localitate. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de