Consiliul Local Suceava a aprobat închirierea bunurilor de la Termica


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava, a aprobat, în unanimitate, în ședința extraordinară de luni, 18 ianuarie, închirierea unor bunuri de la Termica.

Consiliul Local

Proiectul, unul vital pentru asigurarea agentului termic în municipiul reședință de județ, a fost dezbătut și săptămâna trecută de consilierii locali, însă nu a trecut întrucât nu s-a întrunit numărul necesar de voturi.

Astfel, după ce săptămâna trecută proiectul a picat cu 15 voturi „pentru” și două „abțineri”, în cea de-a doua ședință extraordinară toți cei 16 consilieri au votat „pentru”.

Chiar și așa, proiectul era cât pe ce să nu treacă deoarece ședința de Consiliu Local a început cu 15 consilieri, iar pentru ca propunerea să fie adoptată era nevoie de 16 voturi „pentru”. În cele din urmă, după o jumătate de oră de la începerea ședinței a venit și consilierul local Vasile Monacu și în acest fel s-a reușit aprobarea proiectului.

În urma votului pozitiv din Consiliul Local Suceava, Primăria va plăti lunar 99.025 de lei, fără TVA, pentru instalațiile necesare asigurării agentului termic, căldură și apă caldă.

De menționat este faptul că Termica a cerut un preț de aproape patru ori mai mare, respectiv de 400.000 de lei, fără TVA.

În cazul în care proiectul nu se aproba, creditorii societăţii Termica ar fi putut oricând să scoată la vânzare rețelele. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de