Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj şi cel al Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă aşteptaţi la Zilele Colegiului “Ştefan cel Mare” Suceava


Intră acum și în grupul de

Lansări de carte, expoziţii, concursuri, întreceri sportive, mese rotunde, conferinţe, un simpozion naţional, dar şi inaugurarea noii săli de sport fac parte din programul activităţilor organizate în cadrul Zilelor Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, printre invitaţii evenimentului numărându-se ministrul Educaţiei Naţionale, Adrian Curaj şi cel al Tineretului şi Sportului,Elisabeta Lipă.

dan popescu 1Directorul Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, profesor Dan Popescu, a declarat pentru NewsBucovina că la manifestările dedicate împlinirii a 155 de ani de “excelenţă în educaţie”, ce se vor desfăşura în perioada 21-23 ianuarie, au fost invitaţi să participe ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, secretarul de stat în MENCŞ, Gabriel Liviu Ispas, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, autorităţi locale şi judeţene, reprezentanţi ai ISJ Suceava, cadre didactice universitare, foşti şi actuali profesori ai colegiului, dar şi elevi.

Profesorul Dan Popescu a spus că programul manifestărilor este unul bogat în activităţi şi cuprinde, printre altele, Simpozionul naţional “Valori culturale europene”, şedinţa solemnă pentru marcarea a 155 de ani de performanţă în educaţie la acest colegiu, inaugurarea noii săli de sport, mese rotunde, conferinţe, întreceri sportive, concursuri de biologie, matematică şi informatică.

 Zilele Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava debutează, în cursul dimineţii de joi, cu lansarea aplicaţiei “Catalogul electronic”, urmată de expoziţiile de istorie recentă şi de artă “Labirint experimental”, iar la Biblioteca “Norman Manea” va  avea loc expoziţia de carte “Marginalii biografice 2015-2016”.

Tot în cursul dimineţii de joi, în aula “Simion Florea Marian”  se va desfăşura conferinţa “Intersecţiile cunoaşterii” cu tema “Despre viaţă, ştiinţă şi Dumnezeu”, urmată de o lansare de carte.

colegiul stefan cel mare suceava

În cea de a doua zi a manifestărilor, începând cu ora 10,00, vor avea loc şedinţa festivă, prezentarea colegiului, cuvântul invitaţilor şi un miniprogram artistic susţinut de Corala “Ciprian Porumbescu”, apoi în noua sală de sport acestei unităţi de învăţământ liceal se va desfăşura un meci demonstrativ de baschet.

 În programul zilei de vineri mai sunt prevăzute un concurs de biologie, dar şi Simpozionul Național „Valori culturale europene”, ce se va desfăşura pe cinci secţiuni, respectiv Literatură Română şI universală, Limbi moderne, Știinţe socio-umaniste, Știinţe exacte, Cultură şi artă.

Potrivit organizatorilor, Simpozionul Naţional “Valori culturale europene” vizează „promovarea valorilor educației moderne prin coroborarea ideilor, conceptelor științifice cu inovația didactică, cu strategiile moderne aferente disciplinelor școlare” şi are ca obiective educarea în spiritul european și al valorilor universale, abordarea transdiciplinară și transcurriculară a conținuturilor didactice, precum şi promovarea imaginii Colegiului Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava- ca școală europeană cu tradiție în educație.

 La simpozion vor participa cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, ingineri, bibliotecari, elevi și studenți, iar lucrările trimise vor fi jurizate și premiate pe secțiuni și domenii şi vor fi publicate într-un volum și pe DVD.

În cursul după-amiezii de vineri, se va desfăşura competiţia sportivă de baschet băieţi- Cupa Colegiului “Ştefan cel Mare” Suceava, urmată de festivitatea de premiere.

Cea de a treia zi a manivestărilor include ediţia a IV a a Concursului de matematică şi informatică “Mate&Info”, ce are ca motto ”Antrenăm inteligenţa”, cu proba scrisă la matematică şi cea practică la Informatică, dar şi etapa municipală de baschet fete. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de