Municipiul Câmpulung Moldovenesc e nealimentat cu gaz natural în urma unei avarii. Locuinţe şi instituţii publice au rămas fără căldură


Intră acum și în grupul de

 

Municipiul Câmpulung Moldovenesc nu este alimentat cu gaz natural de circa 12 ore în urma unei avarii produse la magistrala care alimentează municipiul şi este administrată de operatorul naţional Transgaz, iar locuinţe şi instituţii publice au rămas fără căldură în actuala perioadă geroasă.

 

gaz robinet

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim şi şeful ISU Suceava, general Ion Burlui, au plecat spre Câmpulung Moldovenesc unde s-a întrunit Comitetul local pentru situaţii de urgenţă care să găsească soluţii în această situaţie.

Harasim a declarat că furnizarea cu gaz natural s-a întrerupt de luni seara, iar o consecinţă este că locuitorii şi instituţiile care folosesc gazul pentru producerea căldurii sunt afectaţi.

El a precizat că s-au convocat comitetul de intervenţie şi grupul tehnic de lucru pentru a dispune măsuri în consecinţă.

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a declarat că avaria s-a produs în jurul orei 21-21.30 la magistrala de gaz natural a Transgaz.

mihaita negura

„Nu avem gaz natural şi încă nu se ştie care e defecţiune”, a spus Negură care a precizat că Transgaz încearcă să identifice cauza avariei.

Negură a mai declarat că se anunţă temperaturi foarte scăzute şi că se caută soluţii în această situaţie.

Potrivit primarului, la prima oră, în unităţile şcolare din municipiu temperatura era suportabilă, dar că nu poate spune dacă şcolile se închid dacă aceasta scade mult pentru că nu există încălzire.

O problemă este legată şi de spitalul de psihiatrie care se încălzeşte cu gaz natural, iar dacă avaria nu se va remedia rapid, se ia în calcul externarea pacienţilor.

La Spitalul municipal doar bucătăria are de suferit în urma acestei avarii, clădirea fiind încălzită cu combustibil lichid uşor.

Negură a menţionat că va face precizări privind situaţia din municipiu pe măsură ce va avea noi informaţii.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt afectaţi 1.950 de consumatori, din care 1.600 sunt consumatori casnici, iar 350 sunt instituţii şi agenţi economici. Dintre instituţiile afectate sunt Colegiul Naţional Ştefan cel Mare (450 elevi), Colegiul Naţional Silvic (800 elevi), Şcoala Generală nr. 4 (420 elevi), Şcoala Specială (170 copii), 3 grădiniţe(236 preşcolari) şi Spitalul de Psihiatrie (50 internaţi) .

În cadrul şedinţei de dimineaţă a CLSU Câmpulung Moldovenesc s-a decis continuarea activităţii şcolilor şi a instituţiilor publice în cursul zilei de marţi,  monitorizarea persoanelor asistate social la domiciliul acestora, dar şi          monitorizarea la faţa locului de către prefectul judeţului, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc şi inspectorul şef al ISU Suceava a modului în care sunt organizate activităţile de remediere a avariei de pe tronsonul conductei magistrale.

CLSU Câmpulung Moldovenesc urmează să se întrunească într-o nouă şedinţă la ora 11.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de