Autoritatea Naţională pentru Turism promovează Bucovina în Finlanda


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) a anunţat, luni, că va promova Bucovina în Finlanda în cadrul unui târg internaţional de turism.

bucovina iarna

Potrivit sursei citate, ANT va participa, în perioada 21 – 24 ianuarie 2016, la târgul internaţional de turism Matka – Nordic Travel Fair, ce se va desfasura in Helsinki, Finlanda.

 

„Printre produsele turistice promovate la standul României se numără: city breaks Bucureşti, tururi în Sudul Bucovinei, Sudul Transilvaniei, Delta Dunării şi Valea Prahovei, Transilvania, Festivalul Enescu 2017, Băile Felix, sejururi pe litoralul Mării Negre. De asemenea, pe perioada târgului, la standul României vor fi organizate degustări de vinuri româneşti”, precizează ANT într-un comunicat.

 

ANT subliniază că Târgul de Turism Matka este cea mai importantă manifestare de profil din Finlanda, adresându-se în egală măsură specialiştilor din turism şi publicului larg, în rândul căruia se bucură de o popularitate în creştere – numărul vizitatorilor ajunge la 80.000 anual, conform datelor furnizate de organizatori. Peste 1.000 de firme din aproximativ 80 de țări își promovează an de an oferta la această manifestare expozițională, considerată una dintre cele mai importante de pe piața scandinavă.

 

„Târgurile de turism au o istorie îndelungată în Finlanda, primul fiind organizat în 1936 și având ca scop promovarea produselor turistice și a turismului maritim. Pe măsură ce numărul excursiilor organizate de agențiile de turism a crescut, a crescut și interesul pentru evenimentele de profil, astfel încât în 1979 Finnish Fair Corporation a organizat prima manifestare dedicată industriei, în colaborare cu Finnish Travel Association.  Din 1987, manifestarea și-a schimbat numele în Matka”, precizează sursa citată.

 

Târgul se desfășoară la Helsinki Expo and Convention Center.

 

În 2015, târgul a atras un număr total de 73.752 de participanți, dintre care 53.229 consumatori direcți și studenți ai facultăților de profil și 20.523 de reprezentanți ai industriei.

 

Spațiul total de expunere a fost de 9.562 m2 și  au participat 824 de expozanți din 86 de țări.(N.B.)


Intră acum și în grupul de