Bărbat din comuna suceveană Vama arestat după ce a amenințat cu moartea un jandarm


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Molid, din comuna Vama, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, după ce în cursul zilei de sâmbătă, 16 ianuarie, a amenințat cu moartea un jandarm. Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, bărbatul nu s-a aflat la prima abatere de acest fel.

arestat catuse

La data de 14 august 2015, Emanuel-Sandu Ursu l-a urmărit în trafic pe A.M.I., jandarm, șicanându-l, după care l-a forțat să tragă brusc de volanul mașinii în partea dreaptă.

Sâmbătă, 16 ianuarie, inculpatul l-a urmărit din nou pe jandarm, de la o benzinărie din Gura Humorului, până pe raza comunei Frumosu. Acolo, având în mână o şurubelniţă, bărbatul s-a deplasat la autoturismul jandarmului şi l-a ameninţat cu moartea, în prezenţa soţiei şi copilului minor.

Procurorii au arătat că în cursul anului 2009 jandarmul a sprijinit organele de poliţie la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa inculpatului Emanuel Sandu Ursu, ocazie cu care a fost lovit de individ.

Din acel moment, considerând că jandarmul a avut atitudine necorespunzătoare, inculpatul l-a urmărit de mai multe ori în timp ce se aflau în trafic.

Mai mult decât atât, Emanuel Sandu Ursu a mai fost amendat prin ordonanţă de scoatere de sub urmărire penală de către Parchetul Câmpulung, în anul 2013, pentru agresarea unui poliţist.

De asemenea, conform fişei de cazier judiciar,inculpatul a fost condamnat în Italia la cinci luni închisoare pentru infracţiuni contra funcţinarilor publici, a ordinii şi liniştii publice. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de