Două persoane care transportau masă lemnoasă fără documente legale au fost depistate de jandarmii montani suceveni


Intră acum și în grupul de

Jandarmii montani suceveni au depistat două persoane care transportau masă lemnoasă fără documente legale, în timpul unor activităţi specifice.

camion lemne

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Vatra Dornei, a fost prins vineri seara, pe strada Dornelor din localitate.

El transporta într-un autocamion cu remorcă o cantitate de lemn rotund de răşinoase, avizul de însoțire fiind pentru un număr de 32 de buşteni. Însă, în urma verificărilor, a reieșit faptul că bărbatul transporta 17 buşteni, cantitate care nu corespundea cu cea înscrisă în documentele de transport.

De asemenea, și un tânăr de 26 de ani, din Broșteni, a fost prins sâmbătă dimineața transportând material lemnos fără documente de provenienţă.

Jandarmii suceveni au arătat că tânărul transporta cantitatea de 8 metri cubi lemn răşinoase.

„Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie ocoalelor silvice din Vatra Dornei, urmând ca, după definitivarea verificărilor, să fie luate şi măsurile legale de sancţionare a conducătorilor auto conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, se menționează într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi. (Mihaela Tcaciuc)

 

 


Intră acum și în grupul de