Intre balustradele scarilor de la Scoala din Horodnicu de Sus vor fi sudate tevi


Intră acum și în grupul de

La Scoala Generala nr. 3 din Horodnicu de Sus prin rotatie, dupa un grafic, câte un profesor va patrula în fiecare paza pe holul unitatii, aceasta fiind una dintre masurile luate de conducerea institutie dupa ce un baietel de 8 ani a ajuns de la scoala direct la spital, dupa ce a vrut sa le arate colegilor cum se da pe balustrada scarilor, dar s-a dezechilibrat si a cazut în gol de la etajul unu. Elevul de clasa a doua se afla internat la Spitalul de Neurochirurgie  „Sfânta Treime” din Iasi.

Directorul scolii, Liliana Mihalescu a mai precizat ca dupa discutii cu primaria localitatii, o alta masura de protectie va fi lipirea prin sudura a unor tevi între balustrade care sa nu le mai permita elevilor sa se joace pe acestea.   

Aflat în timpul pauzei baiatul a vrut sa le arate colegilor de clasa cum coboara pe balustrada scarilor, si din neatentie s-a dezechilibrat si a cazut în gol pe casa scarilor. Imediat dupa incident au fost anuntati parintii copilului si conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, iar copilul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Suceava unde s-a luat decizia trimiterii lui la Iasi.

Cadrele didactice din scoala spun ca baietelul a avut mare noroc pentru ca în cadere s-a lovit de balustrada alaturata si s-a mai atenuat socul impactului.


Intră acum și în grupul de