Rugbi » Sucevenii i-au impins pe adversari spre calificarile in play-off


Intră acum și în grupul de

Poli Iasi – Bucovina Suceava   17 – 10

Iesenii s-au concentrat mai bine sâmbata, au stiu mai limpede ce însemna pentru ei victoria si i-au învins pe rugbistii de la Bucovina Suceava cu 17 – 10, în seria a II-a a Diviziei Nationale.  Desi sperau sa obtina puncte de la echipa de pe malul Bahluiului, sucevenii, înca fara Constantin Vlad aflat la lotul national U19, s-au întors de acolo doar cu bonus defensiv, punând astfel umarul ca  Poli, desi la egalitate cu ei,  sa ajunga la doar doua puncte de locul trei, ultimul de pe care echipele pot juca în play-off .

Gazdele au intrat la pauza cu 10 – 0, iar sucevenii au egalat imediat dupa reînceperea partidei. Jucatorii au tinut unii de altii, foarte strâns, partida fiind la fel de buna sau la fel de slaba pentru unii sau pentru ceilalti. Varianta jurnalistica pentru întâlnirea de sâmbata ar fi de “meci echilibrat”, ca între echipe de valori apropiate, aflate acum la egalitate (10 p). S-a întâmplat asta pentru ca sportivii ieseni au fost mai norocosi si – mana cereasca plus lipsa de concentrare în defensiva suceveana – au înscris al doilea eseu, în min. 65 adaugându-i înca 4 puncte în clasament

Cu înfrângerea de la Iasi, Bucovina Suceava, însa, si-a facut iar viata  grea. Pentru a putea juca în play-off, baietii lui Vlad trebuie sa prinda locul trei, pe care acum se afla Timisoara (12 p) si la care jinduiesc, firesc, si adversarii bucovinenilor de sâmbata. Practic, ocupanta acestui loc pretios, ce da dreptul la calificare, se va cunoaste abia în ultimele doua etape ale fazei întâi a campionatului, când se vor disputa partidele Suceava – Timisoara si Timisoara Poli Iasi.

Celelalte meciuri ale seriei II: Farul – Timisoara 59-3, Steaua – Brasov 80-3.  

Clasament

Steaua – 24p

Farul – 24p

Timisoara – 12p

Poli Iasi – 10p

Suceava – 10p

Brasov – 4p


Intră acum și în grupul de