Fotbal » Lacatus, noul antrenor de la Steaua


Intră acum și în grupul de

Si-a dorit mereu sa se întoarca la echipa lui de suflet si a reusit, de data aceasta însa nu ca director printr-un birou al clubului, ci ca antrenor principal.  Marius Lacatus a semnat ieri contractul cu gruparea din Ghencea si-l va avea secund pe fostul principal Massimo Petrazzini.  Gigi Becali a declarat televiziunilor centrale ca a facut alegerea ca urmare a recomandarii venite din Arabia Saudita, de la Olaroiu, care a considerat ca „Laca” este cea mai buna alegere în conjunctura de fata de la Steaua.

Nu se stie daca finantatorul a tinut cont de reactiile fanilor stelisti care au asistat, tot mai disperati, la insuccesele Stelei  din campionatul intern si din Liga Campionilor. Jocul de  neacceptat al ros-albastrilor din ultima etapa de campionat, când au pierdut cu „U” Cluj, echipa de pe ultimul loc al clasamentului, a pus capac rabdarii si i-a facut pe suporteri sa strige în tribune numele lui Lacatus.

Tot ce s-a întâmplat la Steaua în ultima perioada, de la schimbarea lui Hagi, si chiar înainte de aceasta, ridica suspiciuni în privinta „eligibilitatii” optiunii lui Becali, care a apelat, pentru salvarea cel putin a „imaginii” clubului, la cel mai iubit stelist de catre tribune, tot mai goale în Ghencea de la meci la meci. Primele reactie în lumea fotbalului la alegerea lui Lacatus ca principal la Steaua au fost sceptice, sub un singur aspect: relatia finantator – antrenor. „Cât va rezista cu Becali?”, „Va pati ca Hagi?” – au fost temerile multor cunoscatori, dar la fel de multi au dat gir recomandarii facute de Olaroiu lui Becali.

Balint si Stoichita au fost amândoi de parere ca alegerea lui Lacatus  este una buna. Primul a conditionat însa „termenul de garantie” al acestuia la Steaua de o eventuala schimbare în comportamentul lui Becali si de cum se vor optimiza relatiile între jucatori si noul antrenor. Mihai Stoichita îl vede pe Lacatus si un bun antrenor si crede ca daca jucatorii nu se vor plânge iar la finantator, cum au facut cu Hagi, fosta glorie ros-albastra va face treaba buna. „Eu spun ca a fost cea mai inteligenta miscare din viata lui Gigi Becali” – a declarat el.


Intră acum și în grupul de