FOTO Stâlp de iluminat rupt pe Calea Unirii după ce un şofer a pierdut controlul volanului


Intră acum și în grupul de

Un stâlp de iluminat a fost rupt, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce un sucevean în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul volanului pe Calea Unirii din municipiul Suceava, a pătruns pe trotuar, iar de acolo într-un stâlp.

stalp iluminat accident isu smurd (7)

Potrivit Poliţiei Suceava, un bărbat de 32 de ani din municipiu nu a adaptat viteza la condiţiile de drum carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe trotuar şi a lovit un stâlp de la iluminatul public.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto, precizează IPJ Suceava.

Şoferului i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în acest caz s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

stalp iluminat accident isu smurd (1)

ISU Suceava precizează că militarii de la Detaşamentul de Pompieri Suceava au intervenit cu o autospecială cu apă şi spumă şi modulul SMURD (o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă tip B),  împreună cu un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean, în urma acestui accident rutier.

La sosirea echipajelor s-a constatat că autoturismul intrase într-un stâlp de iluminat, iar în urma impactului deosebit de violent şoferul a fost încarcerat.

stalp iluminat accident isu smurd (3)

Salvatorii au luat măsurile specifice de siguranţă – au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi şi au deconectat bornele de la bateria de acumulatori. Concomitent, au extras victima încarcerată (inconştientă, dar prezentând puls), i-au acordat primul ajutor medical şi l-au predat unui echipaj SAJ, care l-a transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului judeţean.

La final, pompierii au curăţat carosabilul de elementele de caroserie răspândite pe drumul public, pentru prevenirea altor accidente. De asemenea, au monitorizat zona până la sosirea reprezentanţilor Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei municipiului Suceava, care împreună cu echipajele specializate au asigurat stâlpul de iluminat public. Acesta era rupt şi susţinut doar de cablurile suspendate pe acesta, fiind în pericol de cădere peste trecători şi autoturismele care se deplasau prin zonă.(R.N.B.)

stalp iluminat accident isu smurd


Intră acum și în grupul de