Partidul Verde Suceava atenţionează: Prea puţin timp alocat pietonilor pentru traversarea străzii în zona Pieţei Mari


Intră acum și în grupul de

Partidul Verde Suceava a atras atenţia, duminică, printr-un comunicat de presă semnat de liderul formaţiunii, Dan Acibotăriţă, că timpul alocat pietonilor pentru traversarea străzii în zona Pieţei Mari din municipiul Suceava, de doar 14 secunde, este prea mic.

semafor piata mare, trecere de pietoni pieţei

Astfel, PV solicită Primăriei municipiului Suceava să modifice timpii de trecere la semafoarele montate în zona Pieței Mari.

„Pietonii au doar 14 secunde pentru a traversa, iar mașinile 90 de secunde pentru trecere. Degeaba ai un butonaș verde unde teoretic poți schimba culoarea semaforului, în realitate treaba nu stă așa”, scrie Acibotăriţă.

El susţine că timpii ar trebui să fie împărțiți pe o logică constructivă şi propune  25 de secunde pentru pietoni şi 50 de secunde pentru maşini, dar este de acord şi cu o altă temporizare stabilită de un specialist în domeniul circulției.

„Nu trebuie să se uite că în zona Piața Mare circulația este intensă, atât în rândul oamenilor, cât și a mașinilor, iar prioritatea numărul unu reprezintă siguranța”, susţine Acibotăriţă.


Intră acum și în grupul de