Alexandru Lăzăreanu, propus în locul lui Daniel Martiniuc la conducerea Serviciului de Ambulanţă Suceava


Intră acum și în grupul de

Interimatul la conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava ar putea fi asigurat, începând de săptămâna viitoare, de medicul Alexandru Lăzăreanu în condiţiile în care actualul manager instituţiei, medicul Daniel Martiniuc, va împlini în cursul acestei săptămâni vârsta de pensionare şi, potrivit legislaţiei, nu va mai putea ocupa funcţii de conducere.

Lazareanu_Alexandru

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, bioinginer Adrian Popescu, a declarat pentru NewsBucovina că actualul manager al SAJ Suceava, medicul Daniel Martiniuc va împlini la sfârşitul acestei săptămâni vârsta de pensionare, iar potrivit legislaţiei în vigoare acesta nu mai poate ocupa funcţii de conducere.

Popescu a spus că DSP Suceava a transmis, miercuri, o adresă Ministerului Sănătăţii în care s-a propus ca medicul Alexandru Lăzăreanu, angajat al SAJ Suceava, să ocupe funcţia de manager interimar până la organizarea unui concurs şi că se aşteaptă un aviz din partea ministerului de resort.

El a subliniat că, de-a lungul anilor, colaborarea DSP Suceava cu managerul SAJ Suceava, Daniel Martiniuc, a fost una foarte bună.

Actualul manager al SAJ Suceava, medicul Daniel Martiniuc, a declarat pentru NewsBucovina că a condus activitatea SAJ Suceava din luna noiembrie 1992 şi până în prezent, iar în data de 5 martie 2016 împlineşte vârsta de pensionare.

Întrebat cum apreciază activitatea sa de aproape 24 de ani la conducerea instituţiei, medicul Daniel Martiniuc a spus că aceasta poate fi apreciată doar de colegii săi de serviciu, de forurile superioare, dar şi de beneficiarii serviciilor medicale de urgenţă prespitaliceşti.

El a  arătat că în timpul mandatelor sale s-a străduit să asigure condiţii corespunzătoare de muncă personalului instituţiei şi a acordat o atenţie deosebită pregătirii profesionale a angajaţilor subliniind că formarea profesională continuă a personalului medical este în beneficiul populaţiei.

Martiniuc a urat succes noului manager care va veni la conducerea SAJ Suceava subliniind că şi-ar dori ca şi acesta să continue să pună accentul pe pregătirea personalului.

Medicul Alexandru Lăzăreanu, cel care a fost propus de DSP Suceava să asigure interimatul la conducerea SAJ Suceava până la organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei de manager, este angajat al instituţiei din data de 15 decembrie 2010.

Lăzăreanu a ocupat, în perioada 2008-2010, funcţia de director al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, iar în perioada 2001-2008 pe cea de director adjunct al DSP Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de