Vicepreşedinte PNL Ioan Bălan consideră că PSD va pierde alegerile locale în Suceava

Vicepreşedintele PNL deputatul de Suceava Ioan Bălan consideră că PSD va pierde alegerile locale în Suceava  pentru că a înşelat încrederea cetăţenilor mai rău decât a făcut-o PDSR-ul lui Ion Iliescu în anii 90.

ioan balan

„La alegerile din iunie PSD va primi din partea bucovinenilor lecţia bine-meritată. Vor fi trimişi acasă pentru cel puţin un ciclu electoral, pentru a medita şi a înţelege că minciuna şi demagogia nu vor împinge lucrurile înainte în cea mai săracă regiune a ţării. Numărul celor care trăiesc de pe o zi pe alta s-a dublat, numărul tinerilor care pleacă la muncă peste hotare a crescut, iar numărul celor care mai au un loc de muncă stabil a scăzut. Din păcate, în pofida evidenţei, PSD-ul nu s-a trezit la realitate şi repetă în cor minciunile lui Victor Ponta, care tot încearcă să-şi spele imaginea cu nu ştiu ce performanţe economice închipuite, infirmate în prezent de Comisia Europeană. Cel care a înţeles primul dezastrul inevitabil din alegeri a fost chiar şeful PSD, Liviu Dragnea, care, de câteva luni, face tot ce-i stă în putere să evite alegerile locale în două tururi. Fără acest truc ieftin, PSD ar pierde cumplit alegerile, iar Dragnea va trebui să plece acasă. Chiar dacă mai mulţi primari PSD nu se tem de votul în două tururi, de o competiţie democratică prin care cetăţenii să-l aleagă pe cel mai devotat obiectivelor comunităţii, toţi ştim că de alegerea primarilor într-un singur tur depinde soarta preşedintelui PSD, pe care, după un dezastru electoral, nu l-ar mai prinde următoarele alegeri în funcţia de preşedinte”, a declarat Bălan.

Vicepreşedintele PNL susţine că trimiterea PSD în opoziţie va reprezenta nu numai un exerciţiu pur democratic, dar şi ocazia pe care o vor avea cetăţenii bucovineni pentru a vedea diferenţa dintre vorbe şi fapte.

„La vorbe frumoase şi promisiuni ameţitoare toţi politicienii se pricep. Cu faptele şi munca în interesul comunităţii este mai greu. Din luna iunie sucevenii vor avea ocazia să vadă cu adevărat diferenţa dintre vorbe şi fapte. De fapt, cei mai mulţi cred că deja fac această diferenţă, comparând mandatul lui Gheorghe Flutur la Consiliul Judeţean şi spectaculoasele nerealizări ale actualei conduceri a judeţului. Aşa se şi explică încrederea uriaşă pe care o au sucevenii în proiectele demarate înainte de 2012 de prietenul meu Gheorghe Flutur, pe care l-am sprijinit constant, proiecte care au adus atunci un spor de bunăstare şi mii de locuri de muncă pentru suceveni. De aceea am convingerea că igienizarea spaţiului politic de PSD, pentru cel puţin patru ani, va face mult bine comunităţii pe care o reprezint cu cinste” a mai adăugat deputatul PNL Ioan Bălan. (N.B.)

loading...