Trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a fost prins transportând coarne de cerb fără acte


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din judeţul Mureş care a fost prins în flagrant în timp ce oferea o sumă de bani unui polițist pentru a scăpa de un dosar penal a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru dare de mită.

coarne cerb 1

Procurorii suceveni l-au trimis în judecată pe Marian Andrei Moldovan după ce acesta a fost depistat în trafic transportând coarne de cerb, fără a deţine documente de provenienţă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, la data de 13 ianuarie a.c., un agent de poliție din cadrul Postului de Poliţie Moldoviţa a formulat un denunţ la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, în care a precizat că în cursul aceleiaşi zile numitul Marian Andrei Moldovan i-a promis suma de 300 lei pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de transport ilegal de trofee de vânătoare.

Anchetatorii susțin că în jurul orei 14:00 inculpatul se deplasa pe raza satului Raşca, cu autoturismul marca Audi A6, circumstanţe în care a fost depistat şi oprit în trafic de agentul de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Moldoviţa.

După ce a oprit în mod regulamentar autoturismul marca Audi A6, lucrătorul de poliţie a legitimat conducătorul auto, pe inculpatul Marian Andrei Moldovan, şi a observat că în interiorul autovehiculului, în zona banchetei din spate şi a portbagajului, se aflau bunuri acoperite cu o pătură.

Polițistul l-a întrebat pe inculpat ce transportă, iar acesta a afirmat că are în autoturism coarne de cervide, cumpărate de la persoane necunoscute de pe raza comunei Moldoviţa, fără a putea prezenta vreun document de provenienţă. Inculpatul a prezentat la control interiorul autoturismului, la solicitarea agentului de poliţie, iar acesta a constatat că, într-adevăr, în interior se aflau mai multe coarne de cervide, precum şi trofee (coarne cu parte din craniu).

Având în vedere că inculpatul transporta coarne de cervide, pentru care nu a prezentat nici un fel de documente de provenienţă, agentul de poliţie i-a comunicat acestuia că fapta sa constituie infracţiune şi că trebuie să-l însoţească la postul de poliţie pentru clarificarea situaţiei de fapt, respectiv a provenienţei bunurilor.

În acest context, Marian Andrei Moldovan a început să-l roage pe lucrătorul de poliţie să nu ia nici un fel de măsuri şi să-l lase să plece, însă agentul de poliţie i-a cerut să-l însoţească la post. Inculpatul a insistat, spunându-i că are asupra sa 300 lei, pe care îi oferă pentru „a-l ierta”, respectiv pentru a nu-i întocmi dosar penal. Agentul de poliţie l-a refuzat categoric pe inculpat şi i-a spus că trebuie să îl urmeze la postul de poliţie, iar acesta s-a conformat, deplasându-se cu propriul autoturism în spatele autospecialei de poliţie.

Îndreptându-se spre Postul de Poliţie Moldoviţa, urmat de autoturismul condus de inculpat, agentul de poliţie şi-a anunţat superiorii cu privire la situaţia ivită, precum şi organele de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.

Astfel, în timp ce se afla în biroul agentului de poliție, inculpatul i-a întins agentului suma de 200 de lei, pe care o avea în mână. Lucrătorul de poliţie s-a retras, făcând un pas în spate, iar imediat inculpatul a introdus suma de bani pe care o avea în mână sub nişte hârtii aflate pe birou.

„Suma de 200 de lei a fost identificată pe biroul martorului denunţător de organele de urmărire penală care au constatat infracţiunea flagrantă, fiind ridicată şi consemnată ulterior la CEC Bank”, se menționează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul Suceava.


Intră acum și în grupul de