Doi ucraineni care voiau să introducă țigări de contrabandă prin Vama Siret nu mai au voie să intre în România în următorii cinci ani


Intră acum și în grupul de

Doi cetățeni ucraineni, unul în vârstă de 28 de ani, iar celălalt de 24 de ani, nu mai au voie să intre în România în următorii cinci ani, după ce au fost depistați de polițiștii de frontieră transportând țigări de contrabandă.

tigari (1)

Potrivit ofiţerului pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, duminică în jurul orei 08.50, în P.T.F. Siret s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean K. Ihor, în vârstă de 24 de ani, la volanul unui autoturism marca VW.

„Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei şi bagajelor”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că tânărul a ascuns între rezervorul de combustibil și podeaua autoturismului 320 de pachete de ţigări, marca Kent, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 400 lei.

Ulterior, în jurul orei 22.40, un alt cetățean ucrainean, N. Borys, în vârstă de 28 de ani, ce conducea un autoturism marca Opel s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în țară.

Și în acest caz, polițiștii de frontieră au găsit în locașuri special amenajate în caroseria și aripa stânga spate a autoturismului 350 de pachete de ţigări, marca Rothmans, de provenienţă ucraineană, în valoare de 427 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar cei doi şoferi au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare.

Mai mult decât atât, autoturismul marca Opel în valoare de aproximativ 6.700 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării deoarece avea locașuri special amenajate pentru transportul țigărilor. (Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de