FOTO Ziua Poliției Române, marcată și la Suceava. Copiii au fost captivați de activitățile organizate de polițiști

”Ziua Poliției Române” a fost marcată, vineri, la Suceava, printr-o serie de manifestări organizate de polițiștii suceveni.

Festivitățile dedicate acestei sărbători au început la orele 08.30 şi cuprins un moment emoționant și înălțător, cinstirea poliţiştilor eroi suceveni căzuţi la datorie, manifestare desfășurată, în prezența conducerii IPJ Suceava, prin depunerea de coroane de flori tricolore la Monumentul Poliţistului Erou din faţa sediului IPJ Suceava.

Ulterior, la ora 09.00 ,,porţile” IPJ Suceava s-au deschis pentru zecile de copii care au participat la ”Ziua Porţilor Deschise”.

”În total, 230 de copii au participat la workshop-uri interactive, au vizionat filme educative şi au savurat demonstraţiile cuprinzând exerciţii de luptă desfăşurate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

De asemenea, tinerii au trecut pe rând pe la laboratorul poligraf, ,,detectorul de minciuni” arătându-le că ,,minciuna are picioare scurte” şi adevărul este o valoare umană care întotdeauna învinge.

Expoziţia de arme organizată de Serviciul Arme, Muniţii, Substanţe Periculoase i-a captivat pe cei mici care au putut vedea de aproape şi atinge piesele de armament, fiindu-le totodată explicate efectele distructive ale acestora şi pericolul reprezentat de utilizarea neautorizată.

Ulterior, începând cu ora 10.00 pe esplanada Universităţii ,,Ştefan cel Mare” Suceava  poliţiştii au organizat o amplă manifestare de promovare a muncii de poliţist şi a instituţiei Poliţiei. Au fost prezentate șase autospeciale de intervenţie de la structurile IPJ Suceava. Aparatele radar, laboratorul criminalistic mobil, dubele de intervenţie ale luptătorilor SAS, autospecialele de poliţie, armament dar şi materialele promoţionale au suscitat un real interes pentru cei peste 300 de tineri participanţi la activităţi.

Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau a altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

Copiii s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri educative.

Participanţii la activitate au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au aflat despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Ziua Poliției Române se sărbătorește, începând cu anul 2002, la data de 25 martie, odată cu sărbătoarea creștină a Bunei Vestiri. Această zi a fost desemnată prin art. 50 din Legea privind organizarea și funcționarea Poliției Române (legea nr. 218/ 23 aprilie 2002, publicată în M.O. nr. 305 din 9 mai 2002).

 

loading...