UPU-SMURD Suceava va fi inaugurată în 5 aprilie, în prezența lui Raed Arafat. Secretarul de stat ar putea deveni cetățean de onoare al județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD din Spitalul Judeţean Suceava, unde au fost efectuate lucrări de extindere şi modernizare, ar urma să fie inaugurată în data de 5 aprilie în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

CJ Suceava va dezbate, joi, proiectul de hotărâre iniţiat de vicepreşedintele CJ Suceava, Alexandru Rădulescu, pentru conferirea titlului de cetăţean de onoare al judeţului Suceava lui Raed Arafat.

spital rambu nechifor bradatan boliacu (6)În motivarea hotărârii se arată că secretarul de stat Raed Arafat s-a preocupat pentru creşterea calităţii serviciilor medicale sucevene şi a asigurat „sprijin constant” în acest sens, dar că a contribuit şi ca UPU-SMURD din Spitalul Judeţean Suceava să fie modernizată astfel încât aceasta să devină una dintre cele mai moderne din ţară.

Totodată, se menţionează că Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD din Spitalul Judeţean Suceava, înfiinţată în anul 2001 este singura de acest fel din judeţ şi se adresează unui număr de 700.000 de locuitori.

De la deschiderea acesteia, numărul de pacienţi care se adresează UPU-SMURD Suceava s-a triplat, astfel că în 2015 s-au prezentat 93.273 de pacienţi din care 25.721 sunt copii.

Pentru creşterea calităţii serviciilor oferite de UPU-SMURD Suceava, în toamna anului trecut au început lucrări de extindere şi modernizare de la 790 mp la 1.900 de mp, fiind realizate spaţii generoase pentru consultaţii, flux separat pentru ambulanţe cu bandă de circulaţie pe un sens şi spaţiu protejat pentru transferul facil al pacienţilor.

Totodată, s-a realizat şi o secţie de pediatrie, un triaj vizibil şi uşor accesibil precum şi cabinete şi birouri pentru personalul medical, dar au fost achiziţionate şi noi echipamente medicale şi aparatură în valoare de un milion de euro. (N.B.)


Intră acum și în grupul de