Lungu e sceptic ca la Suceava vor exista solicitări privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea mai are de recuperat şi acum de la asociaţiile de proprietari bani, după ce au fost reabilitate termic zece blocuri printr-un program guvernamental.

El a arătat, miercuri, într-o conferință de presă, că suma de recuperat nu este mare, de circa 50.000 de lei, dar că reprezintă ion lungu (6)un semnal faţă de acest gen de proiecte, și şi-a exprimat scepticismul că vor mai exista solicitări privind reabilitarea termică a blocurilor cu fonduri europene.

Lungu a anunțat că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice (MDRAP) a lansat primul apel de proiecte pentru prioritatea de investiţii 3.1A prin POR 2014-2020 pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, dar a menţionat că aşteaptă apelul pentru partea de program ce prevede creşterea eficienţei energetice a clădirilor instituţiilor, intenţia sa fiind ca sediul Primăriei să fie reabilitat termic.

Potrivit primarului municipiului reședință de județ, pentru reabilitarea termică a blocurilor finanţarea europeană este de 60 la sută, iar cea locală de 40 la sută, din care 25 la sută proprietarii şi 15 la sută primăriile.

Lungu a mai explicat că s-au schimbat şi condiţiile în care se aprobă astfel de proiecte, fiind necesar doar ca două treimi dintre locatarii unui bloc să fie de acord cu reabilitarea termică şi că Primăria poate acorda sprijin familiilor defavorizate. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de