463 de suceveni aspiră la unul din cele 114 fotolii de primar. Cea mai mare concurenţă e în Rădăuţi, de 13 candidaţi


Intră acum și în grupul de

Un număr de 463 de suceveni sunt înscrişi în cursa electorală pentru funcţia de primar în alegerile locale din 5 iunie.

ALEGERI PARLAMENTARE - HUNEDOARA

De remarcat este că cei mai mulţi candidaţi sunt înregistraţi în Rădăuţi, unde au fost înregistrate 13 candidaturi pentru funcţia de primar.

Astfel, în Rădăuţi, au depus candidaturi pentru funcţia de primar PSD, PNL, ALDE, PMP, UNPR, UpR, PER, PNŢCD, PSRo, PRR, PND, PRM şi candidatul independent Octavian Petrescu.

După Rădăuţi, ca număr de candidaţi pentru funcţia de primar urmează comuna Satu Mare, unde au fost înscrişi opt candidaţi în competiţie.

Spre comparaţie, în municipiul Suceava sunt doar şapte candidaţi pentru funcţia de primar, în municipiul Câmpulung Moldovenesc sunt patru candidaţi, iar în oraşele Frasin şi Cajvana sunt doar trei candidaţi.

De menţionat că în multe localităţi competiţia electorală va fi doar între PSD şi PNL, fiind singurele partide care şi-au înscris candidaţi în cursă.

În judeţul Suceava PNL a depus liste complete la consiliile locale în 111 localităţi în timp ce PSD a depus liste complete în o sută de localităţi, iar Partidul Mişcarea Populară are depuse liste complete în 61 de localităţi, ALDE a depus liste complete pentru 54 de consilii locale în timp ce UNPR are liste complete în 28 de localităţi.(N.B.)


Intră acum și în grupul de