Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava vor avea un Secretariat Tehnic Comun


Intră acum și în grupul de

Guvernul a hotarât, în ultima sedinta, constituirea Secretariatului Tehnic Comun, ca structura fara personalitate juridica, în cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera Calarasi, Timisoara, Suceava si Oradea.
Secretariatele Tehnice Comune reprezinta structuri distincte, fara personalitate juridica, constituite în cadrul Birourilor Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera, se precizeaza într-un comunicat al Biroului de Presa al Guvernului.

Constituirea Secretariatelor Tehnice Comune si a Punctelor de Informare  este necesara în vederea implementarii programelor operationale de cooperare teritoriala europeana.

Secretariatul Tehnic Comun poate stabili Puncte de Informare/birouri de lucru, în tara sau în strainatate, reprezentând structuri care sprijina dezvoltarea de proiecte la nivel local, în conformitate cu prevederile din documentele programatice aferente programelor de cooperare teritoriala europeana-componenta transfrontaliera, la granitele interne si externe ale Uniunii Europene, la care România participa în perioada 2007-2013.

Secretariatele Tehnice Comune participa la implementarea programului operational, prin contributii aduse la pregatirea documentelor de programare, sprijinirea generarii de proiecte, sprijinirea potentialilor beneficiari în identificarea partenerilor, lansarea licitatiilor de proiecte, evaluarea proiectelor, monitorizarea implementarii proiectelor, precum si prin activitati de promovare a programului operational.

Punctele de Informare desfasoara activitati legate de informare si publicitate, sprijinind dezvoltarea de proiecte la nivel local.

Finantarea activitatilor acestor Birouri se asigura din bugetul asistentei tehnice a programelor, în baza acordurilor de implementare si a acordurilor de finantare încheiate în conformitate cu legislatia în vigoare, între Autoritatea de Management/Autoritatea Comuna de Management, Autoritatea Nationala si Birourile Regionale pentru Cooperare Transfrontaliera, dupa caz.


Intră acum și în grupul de