Peste cinci mii de persoane au vizitat Cetatea de Scaun, Muzeul Satului, Hanul Domnesc şi Muzeul de Ştiinţele Naturii la Noaptea Muzeelor


Intră acum și în grupul de

Peste cinci mii de persoane au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Hanul Domnesc şi Muzeul de Ştiinţele Naturii cu ocazia manifestării “Noaptea Muzeelor” marcată, sâmbătă, de Muzeul Bucovinei.

DSC_0703

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Constantin Ursu, a declarat că instituţia suceveană a marcat “Noaptea Muzeelor” prin organizarea mai multor activităţi culturale desfăşurate la Cetatea de Scaun a Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean, Hanu Domnesc şi Muzeul de Ştiinţele Naturii din Suceava, iar intrarea publicului în aceste locaţii a fost liberă.

Ursu a spus că la această manifestare au participat peste 5000 de persoane.

“Mă bucur că sucevenii au ales să petreacă timpul la muzeu”, a spus Ursu care a adăugat că, de la an la an, a crescut numărul participanţilor la manifestarea “Noaptea Muzeelor”.

Ordinul Solomonarilor din Suceava a oferit publicului un spectacol cu foc pe teme medievale la Cetatea de Scaun a Sucevei, în timp ce la Muzeul Satului Bucovinean s-a desfăşurat un spectacol de muzică susţinut de Asociaţia culturală Friederich Schwartz.cetatea

La Hanu Domnesc s-a desfăşurat spectacolul de muzică susţinut de Zoltan Octavian Butuc, dar şi alte două activităţi “ Pritoceli muzicale pe versuri de Nichita Stănescu” şi “Poveşti minereşti de I.D.Sârbu”, iar la Muzeul de Ştiinţele Naturii au fost prezentate Filme documentare – Din lumea animalelor.

Reamintim că Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, aflat déjà la a XII-a ediţie, iar acest eveniment este patronat, în mod tradiţional, de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor.

Noaptea Europeană a Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care se marchează, anual, în data de 18 mai.(Liliana Bujdei)

cetatea (2)


Intră acum și în grupul de