Fotbal : Vine Zicu in locul lui Thereau, la Steaua?


Intră acum și în grupul de

Bomba iernii pe piata transferurilor sta sa explodeze. Nu este vorba de Thereau, Armenteros, Codrea sau Contra, ci despre Ianis Zicu, care ar putea ajunge în curtea Stelei, chiar de la rivala Dinamo.

Zicu se afla la finalul perioadei de recuperare, dupa ce s-a accidentat grav în meciul tur cu Lazio, din preliminariile Ligii Campionilor, iar în 2008 el va fi apt de joc 100%, astfel ca va putea sa faca pregatirea de iarna alaturi de noii sau vechii colegi. Giovanni Becali se pare ca a încercat sa îl mute pe atacantul român din „Groapa” în „Ghencea”, în virtutea împacarii lui cu varul Gigi Becali, însa acesta din urma nu pare prea încântat de idee. „Zicu nu are ce sa caute la Steaua”, a declarat Becali pentru Gazeta Sporturilor, considerând ca acesta nu se poate integra în lotul ros-albastrilor. „N-ai vazut ca atât cât a jucat la Dinamo n-a facut nimic? Singurul loc unde s-a acomodat a fost Rapidul, eu stiu daca la Steaua va merge?”, i-a replicat latifundiarul din Pipera varului sau Giovanni.

Conform Gazetei Sporturilor, la o petrecere de Sfântul Nicolae, un prieten i-a cerut lui Zicu tricoul sau de la Dinamo, însa atacantul i-a zis sa mai astepte, ca din iarna i-l ofera pe cel de la Steaua. Contactat însa de GSp, Zicu nu a vrut sa comenteze un eventual transfer al sau, în timp ce Cristi Borcea, omul fara de care nimic nu misca la Dinamo, a declarat: „Niciodata nu s-a pus problema unui transfer al lui Zicu la Steaua. Nu se va întâmpla asa ceva”. Totusi, GSp mentioneaza ca aceasta propunere din partea lui Giovanni Becali demonstreaza faptul ca atacantul dinamovist, desi a semnat un contract pe 4 ani cu Dinamo, apartine fratilor Becali, acestia rascumparându-l în vara de la Inter Milano si putând sa îl directioneze oricând spre alta echipa. Mai mult, una dintre clauzele lui Zicu la Dinamo prevede ca el poate pleca dupa ce „ros-albii” parasesc Liga Campionilor, lucru ceea ce s-a petrecut deja în luna august.

Gigi Becali s-ar putea în cele din urma sa accepte mutarea lui Zicu în ograda sa, dupa ce Thereau a lasat sa se înteleaga ca nu mai este asa de decis sa revina la Steaua. Dupa ce Becali a declarat ca nu-l ia pe francez decât gratis, pentru ca nu l-a vândut de bun si ca atacantul nu se ridica la nivelul cerut de el la Steaua, Thereau se gândeste foarte serios sa încerce sa-si demonstreze valoarea, dar la Anderlecht, actualul sau club. „Cred ca dupa pregatirea de iarna ma pot ridica la nivelul dorit. Sunt destule cluburi interesate de mine, dar as vrea sa-mi demonstrez valoarea la Anderlecht. Sunt interesate de mine si cluburi din România – Steaua – si din Franta, dar înca nu am decis nimic. Poate ramân, totusi, la Anderlecht, am sentimentul ca actualul antrenor ma protejeaza mai mult decât fostul”, a declarat Thereau, citat de Click.


Intră acum și în grupul de