Fotbal : CFR Cluj l-a luat pe Datolo


Intră acum și în grupul de

„Noi nu vorbim, noi chiar transferam!”, anunta presedintele CFR-ului, Iuliu Muresan, trimitând sageti pline de venin catre Steaua. Si, într-adevar, asa este! Gruparea clujeana a realizat un nou transfer, al patrulea din acest an, fiind aproape chiar sa îl realizeze pe cel cu numarul cinci.

Formatia din Gruia a obtinut o noua victorie în fata Stelei, reusind sa îl înregimenteze pe Jesus Datolo, fotbalist argentinian dorit si în Ghencea în aceasta iarna. „Am rezolvat al patrulea transfer din aceasta iarna, un jucator care va fi prezentat pe 7-8 ianuarie. Jucatorul a semnat electronic, ne-am pus de acord cu clubul si el va veni în ianuarie. Va fi o mare surpriza”, a declarat presedintele Muresan. În vârsta de 23 de ani, Datolo este mijlocas si este legitimat din 2006 la Boca Juniors, grupare pentru care a evoluat în 36 de partide.

Sud-americanul îi va costa pe oficialii Clujului 2,5 milioane de euro, iar salariul pe care îl va primi va fi undeva în jurul sumei de 500.000 de euro pe sezon. Tehnicianul „feroviarilor”, Ioan Andone, recunoaste la rândul sau ca l-a urmarit pe Datolo, ferindu-se însa sa faca anuntul înainte de 7-8 ianuarie: „Pe Datolo îl stiu de mai mult timp, dinainte sa apara interesul Stelei. Este un mijlocas foarte bun, poate juca si ca al doilea vârf”.  

Urmeaza Mbo Mpenza! „Mbo Mpenza este un jucator bun, dar nu ne-am gândit la el”, anunta Iuliu Muresan în urma cu câteva zile. Într-adevar, în astfel de cazuri este indicat ca numele transferurilor-bomba sa fie anuntate nu înainte, ci dupa parafarea întelegerii, pentru a nu da nastere unor eventuale oferte venite din partea altor cluburi, cu scopul de a mari suma de transfer. Din pacate pentru clujeni, belgianul Mbo Mpenza a „deconspirat” planul boss-ului clujean, într-un interviu acordat la mercato365.com. „Cel mai mult mi-ar placea sa încerc o noua experienta, într-un campionat nou pentru mine. Am o oferta atragatoare din România, de la CFR Cluj, liderul detasat de acolo. As putea juca în grupele Ligii Campionilor cu ei. Impresarul meu mi-a mai spus de Murcia, din Spania, sau de Lille, Sochaux si Lens. O sa vedem ce va fi!”, a declarat atacantul lui Anderlecht.


Intră acum și în grupul de