Politistii au pus mana pe trei tineri ce au furat din trei oficii postale si doua agentii bancare


Intră acum și în grupul de

Politistii suceveni au reusit sa prinda trei tineri care în perioada 28 noiembrie – 16 decembrie 2007, au comis pe raza judetului Suceava trei furturi la oficii postale, doua la agentii bancare, precum si înca o tentativa de furt, sustragând astfel bunuri si valori în suma totala de 22.350 lei.

Potrivit purtatorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector principal de politie Alin Botezatu, în urma valorificarii informatiilor si a probatoriul existent, pe 26 decembrie, politistii suceveni au procedat la materializarea acestora, stabilindu-se ca principalii suspecti ai comiterii faptelor sunt M. ADRIAN, de 21 ani, din orasul Otelul Rosu, judetul Caras Severin, P.ALEXANDRU, de 21 ani, din orasul Salcea, judetul Suceava si C.PAVEL, de 30 ani din comuna Horodniceni, judetul Suceava -ultimul cu antecedente penale, toti fara ocupatie.

„În pregatirea comiterii faptelor, se avea în vedere cunoasterea viitorului obiectiv, vizate fiind acelea ale caror sisteme de paza erau precare sau puteau fi scoase din functiune -întreruperea curentului electric de alimentare prin taierea cablurilor electrice cu o foarfeca izolata. De asemenea, pentru deplasari a fost folosit un autoturism înmatriculat în Germania” precizeaza Alin Botezatu.

În cursul zilei de 27 decembrie, cele trei persoane au fost conduse la Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava cu propunere de arestare preventiva, solutie care a fost însusita numai fata de P. Alexandru si M. Adrian, iar pentru acestia Judecatoria Suceava a emis mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile.

„Fata de C. Pavel, Parchetul de pe lânga Judecatoria Suceava a opinat cercetarea în stare de libertate pentru savârsirea infractiunii de complicitate la furt, totodata luându-se masura interzicerii de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 30 de zile. Primii doi au fost introdusi în arestul I.P.J. Suceava.

Totodata, a fost indisponibilizat mijlocul de transport folosit la comiterea infractiunilor prezentate” mai mentioneaza purtatorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Cercetarile sunt continuate de catre politisti de la Serviciul Cercetari Penale, Serviciul de Investigatii Criminale si Biroul Politiei Rurale Suceava în vederea stabilirii întregii activitati infractionale.

De asemenea a fost sesizat I.P.J Botosani, care are în lucru o cauza asemanatoare, cu autori neidentificati, comisa în aceeasi perioada pe raza orasului Bucecea. 


Intră acum și în grupul de