Polițist de frontieră sucevean arestat. El e acuzat că a folosit informații operative și uniforma de camuflaj pentru a face contrabandă cu țigări


Intră acum și în grupul de

Un agent de poliție de frontieră din SPF Brodina a fost arestat de Judecătoria Rădăuți, fiind acuzat că a folosit date operative, dar și uniforma de camuflaj pentru a induce în eroare colegii săi aflați în patrulare, iar în acest fel a introdus în țară peste frontiera de stat țigări de contrabandă.

tigari contrabanda autoturism  (5)

Potrivit Parchetului Judecătoriei Rădăuți, polițistul de frontieră Vasile Mrocico este cercetat pentru contrabandă în formă agravată.

El este acuzat că în cursul zilei de marți, purtând o uniformă de camuflaj specifică agenţilor de frontieră pe care o deţinea în virtutea funcţiei pe care o exercită, folosită în scopul inducerii în eroare a colegilor săi aflaţi în patrulare şi întrebuinţând în interes personal date operative privind supravegherea frontierei de stat, a preluat de la aproximativ 50 m faţă de linia de frontieră către interior, cantitatea de 7.470 pachete cu ţigări şi din care 2.500 marca „Marble” fără timbre fiscale de provenienţă duty-free şi 4.970 pachete cu ţigări marca „Ashima”, fără timbre fiscale, de provenienţă extracomunitară, în valoare de 82.170 de lei.

Agentul de poliție a fost prins în flagrant în timp ce a început încărcarea țigărilor de contrabandă într-un autoturism de teren Mitsubishi Pajero.

În acest caz magistraţii Judecătoriei Rădăuți au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare pe numele polițistului de frontieră pentru o perioadă de 30 de zile, precizează sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de