Vacanta prelungita pentru elevii etnici rusi lipoveni


Intră acum și în grupul de

Elevii etnici rusi lipoveni din judetul Suceava care sarbatoresc Craciunul pe stil vechi au primit acceptul conducerii ISJ Suceava de a lipsi de la scoala primele doua zile dupa vacanta de iarna, respectiv luni si marti. La fel si cei din Republica Moldova si Ucraina care studiaza cu burse în scoli sucevene si pastreaza acest obicei. Inspectorul scolar general-adjunct al ISJ Suceava,  Suceava, Vasile Monacu, a precizat duminica, faptul ca sunt câteva scoli din judet unde exista elevi din aceste etnii, astfel materia la disciplinele din 7 si 8 ianuarie va fi recuperata într-o sâmbata sau doua.

Etnici rusi lipoveni traiesc în judetul Suceava, în comunitati din Climauti, comuna Musenita, Lipoveni, comuna Mitocu Dragomirnei, Manolea, comuna Forasti, dar si în municipiile Suceava, Falticeni, Radauti si în orasul Gura Humorului.

Vasile Monacu a precizat ca sunt unele scoli în care majoritatea elevilor apartin etniilor mentionate si nu vor veni la cursuri, altele au doar 2-3 astfel de elevi. În judetul Suceava studiaza peste doua sute de elevi bursieri din Republica Moldova si Ucraina, si înca 15 care îsi platesc cheltuielile pe cont propriu.

Adjunctul ISJ Suceava a mai adaugat ca restul elevilor vor relua cursurile, în judet nefiind probleme din cauza vremii.


Intră acum și în grupul de